A-Volley etsii syksyksi uusia lentisjunnuja

Toivo Lehtonen (vas.), Jere Tikkala, Tuukka Tuomi ja Pyry Vahteristo tykkäävät lentopallossa sekä pelaamisesta että kavereiden kanssa olemisesta.

Toivo Lehtonen (vas.), Jere Tikkala, Tuukka Tuomi ja Pyry Vahteristo tykkäävät lentopallossa sekä pelaamisesta että kavereiden kanssa olemisesta.

A-Volleyn nuorimpiin kuuluvat lentopalloilijat eli vuosina 2003 ja 2004 syntyneet E-pojat voittivat tämän kevään alueturnauksessa hopeaa. A-Volley päihitti alkupeleissä Liedon Parman, mutta finaalissa lietolaiset veivät voiton. A-Volleyn poikia valmentavien Piia Vahteriston ja Petri Salon mukaan kakkossija kuitenkin ylitti odotukset.

– Ajattelin, että olisi ihan mahtavaa, jos päästäisiin neljän parhaan joukkoon, Vahteristo sanoo.

A-Volleyn E-pojissa on pelaajia niin Toijalasta ja Viialasta kuin Kylmäkoskeltakin. Joukkue harjoittelee yhdessä D-junioreiden kanssa, ja myös peleissä porukkaa jaetaan kahden joukkueen kesken. Yhteensä ringissä on 12 poikaa. Kolmantena valmentajana on Sauli Junttila, ja harjoituksissa on paikalla aina vähintään kaksi valmentajaa. Intoa ja mielenkiintoa harjoituksiin on tuonut myös siellä vieraillut Joni Mikkonen. A-Volleyn kasvatti pelasi tällä kaudella liigaa Saimaa-Volleyssä mutta asuu edelleen Viialassa.

– Joni kun vetelee hyppysyöttöjä ja muuta, niin pojat on harvinaisen hiljaisia, Petri Salo nauraa.

E- ja D-junnuilla on viikossa kolmet harjoitukset, joissa porukkaa jaetaan kokemuksen ja taitojen mukaan ryhmiin. Monilla on muitakin urheiluharrastuksia, ja joukkueessa on myös muun muassa soittajia, partiolaisia ja vpk-poikia. Siksi on sovittu, että riittää, kun viikossa käy kaksissa harjoituksissa.

Piia Vahteriston mukaan kilpailu muiden urheilulajien kanssa on tiukkaa. Jos jakaa aikaansa monen lajin kesken, ei välttämättä ehdi kaikkiin harjoituksiin, mikä puolestaan saattaa näkyä peliajassa.

16Junnulentis2– Kaikki puhuvat, että pitäisi harrastaa montaa lajia, mutta ei se käytännössä ole mahdollista. Tytöt viitsivät treenata ja treenata ja treenata, mutta pojat haluavat pelata. Ne haluavat peliaikaa. 10-vuotias on kuitenkin liian nuori tekemään lajivalintaa, Vahteristo sanoo.

Ensi syksyksi A-Volley etsii parhaillaan uusia pelaajia erityisesti 2004 syntyneisiin ja nuorempiin. Toukokuun ajan keskiviikon harjoitusvuoroilla kartoitetaan mahdollisia pelureita. Kaikki halukkaat voivat tulla ensi keskiviikosta alkaen kello 18–19.30 Toijalaan Pappilan koululle kokeilemaan.

A-Volley on mukana myös seitsemän seuran yhteistyöhankkeessa, jolla yritetään saada pirkanmaalaista poikalentopalloa nousuun. Pelaajamäärät ovat viime vuosina pudonneet etenkin Tampereella. Aluevalmentaja Ari Paloniemi on käynyt jo vetämässä Akaassa yhteisiä harjoituksia, ja A-Volleyn juniorivalmentajiin kuuluva Liisa Asikainen on suunnitellut lentopallokerhoa Rasin koululle. Yhteistyötä Akaan koulujen kanssa on muutenkin tarkoitus lisätä.

 

Maajoukkueeseen olisi kiva päästä

Pitkänhuskea Jere Tikkala on A-Volleyn tuoreimpia E-junioreita. Hänellä on takana vasta yksi kausi sen jälkeen, kun jääkiekko vaihtui lentopalloon. Samalla luokalla Rasin koulussa olevat Pyry Vahteristo ja Tuukka Tammi pyysivät Jeren mukaan, ja hauskaa on ollut.

– Kivalta tuntui heti alussa. Pelipaikat tosin tuntuivat ensin vähän hankalilta.

16Junnulentis3– Aluksi kannattaa käydä kolmesta viiteen treeniä ja katsoa, onko se kivaa. Siinä oppii jo sormi- ja hihalyönnin jotenkuten, Pyry ohjeistaa muitakin lentopallosta kiinnostuneita.

Rasin kolmikko ja Sontulan koulua käyvä Toivo Lehtonen kertovat kaikki jaksavansa aina lähteä hyvin harjoituksiin. Tai melkein aina ja melkein kaikki.

– Mulla on lähdössä vaikeuksia, mutta kun tänne tulee, on hauskaa, Pyry myöntää.

Jeren mielestä iskulyönti on ollut helpoin oppia, ja Pyryn mukaan se onkin kaverin vahvin puoli.

– Mulla ja Tuukalla on ihan ok syöttö, Toivolla hyvä passi ja Jerellä iskulyönti.

Pyry ottaa lentopallon hauskana harrastuksena, mutta Jere tähyää jo ensimmäisen vuoden jälkeen huipulle.

– Kyllä maajoukkueeseen olisi kiva päästä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?