"Meille aurinko paistaa"

Partiolaisten laulu täytti Akaan kirkon

”Sama taivas yllä tämän maan yhä kutsuu meitä kulkemaan. Sama aava meri sininen, sama koti yhteinen. Samat niityt, vuoret, erämaat. Joet, järvet, kukkulat ja haat. Sama tuuli hiljaa humisten laulaa yllä metsien.”

Partiomessussa otetaan rennommin, ollaan sitten kirkossa tai tavallisimmin tuhansittain leirillä honkain keskellä. Musiikin tahtiin heiluvat partiohuivit, laulu aaltoilee vilkkaiden osallistujien päiden kääntyessä. Ja ei sen niin väliä, vaikka ei aina laulatakaan. Yhtäkkiä huomaa olevansa mukana, kun kaveri vieressä hoilaa pontevasti. Tosissaankin saa olla, mutta ei liian tosissaan.

Saarnaavat paperit Soila Simola ja Ensio Partanen kulkevat kirkkosalin keskellä. Partiolaiset katselevat kiinnostuneina. Nyt ei taidetakaan pönöttää. Tässähän saattnaa joutua vastamaan, jopa huutamaan.

– Edellisen perjantaina Jeesus oli ristiinnaulittu. Pietari sanoi, mä lähden nyt kalaan. Ja kaverit lähtevät mukaan. Ollaan niin kuin ei oltaiskaan, ettei kukaan huomaa. Miehillä on unelma, pohtii Ensio Partanen.

– Mitäs tekstistä tulee muuta mukavaa mieleen, kysyy Soila Simola.

– Vanhassa raamatunkäännöksessä vuodelta 1938 Jeesus kysyy, lapset onko teillä mitään syötävää. No yö on tehty töitä, eikä ole tullut mitään. Jeesus alkaa neuvoa rannalta miehiä, vaikka nämä sanoivat osaavansa hommansa. Jos nyt kuittenkin tehtäisiin, niin kuin Jeesus sanoo ja mitäs sitten tapahtuikaan, jatkaa Partanen.

– Sitten tuli kalaa, ja tuli paljon, ja tuli paikoista, joista ei perinteisesti kalaa tullut. Jokainen ammattinsa tunteva tiesi, että Jeesuksen opit olivat perillä. Tehtiin niin kuin sanottiin ja sieltä tuli suuri saalis. Arkiset aherrukset tehtiin vähän toisin, oli annettu vähän uusia ohjeita, miettii Simola.

– Kuinka monta kalaa verkossa oli, kysyy Partanen partiolaisilta.

Vastaukseksi saadaan 153, joka on oikein.

– Tämä on mielenkiintoinen juttu. Historiankirjoituksen mukaan kaikki sen ajan valtiot sisältyvät tähän lukuun 153. Ja tämä tarkoittaa sitä, että se leipä ja se saalis, joka saatiin – Jumalan sana, koskee koko maailmaa. Jumala on meidän keskellämme arjessamme, miettii Partanen.

Partiomessun musiikista vastaavat Akaan Nuorisokuoro ja Vesilahden Partiokööri kanttori Heikki Ali-Löytyn johdolla. Puoliso, partiojohtaja Hele Ali-Löytty on vastuussa koko tapahtumasta, jota on suunniteltu pitkin kevättä. Lippukunnissa on leivottu pipareita ja askarreltu kirkon somistukseksi kaloja.

”Tule nuotion loimuun, älä pimeään jää. Tule nuotion loimuun, se on lämmittävää. Saavu laulamaan, iltaan tummuvaan, nuotion loisteeseen, joukkoon ystävien.

Tämä hetki on ystävien, tämä hetki on rakkauden, liekki roihuta saa ilo leimahtaa.”

Messun jälkeen aurinko paistoi lämpimästi kutsuen partiolaisia mehulle ja Akaan kirkon ympäristössä oleville rasteille. Metelistä päätellen tehtävistä otettiin ilo irti.

”Meille aurinko paistaa, mielle hymyilee kuu, saamme taivasta maistaa, se meille avautuu.”

18partio-1 18partio-2 18partio-3 18partio-5 18partio-6 18partio-7 SONY DSC SONY DSC SONY DSC 18partio-11 18partio-12 18partio-13 18partio-14 18partio-15 18partio-16 18partio-17

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?