Pappilan markkinoilla palkitaan unelmien huvipuistolaite

 

Pappilan koulun oppilaat Mimmi ja Allu Noroila aikovat osallistua Pappilan markkinoiden Unelmien huvipuistolaite -kilpailuun. Kuva Johanna Noroila.

Pappilan koulun oppilaat Mimmi ja Allu Noroila aikovat osallistua Pappilan markkinoiden Unelmien huvipuistolaite -kilpailuun. Kuva Johanna Noroila.

Millainen olisi unelmiesi huvipuistolaite? Tätä kysymystä miettivät Pappilan koulun oppilaat Allu ja Mimmi Noroila. Kysymys onkin nyt ajankohtainen sekä pian alkavan huvipuistokauden että Pappilan koulun vanhempainyhdistyksen järjestämän kilpailun takia. Kilpailussa lapset suunnittelevat ja rakentavat pienoismallin unelmiensa huvipuistolaitteesta itse valitsemistaan materiaaleista.

Mimmin ja Allun kilpailutyöt ovat vielä keskeneräisiä, mutta he lupaavat vähän valottaa suunnitelmiaan. Mimmin unelmien huvipuistolaite on kummitustalo. Hänen mukaansa kummitustaloon kuuluvat ainakin irvistelevät kummitukset. Pienimmät lapset voisivat tutustua taloon aikuisen seurassa. Kilpailutyön toteutustapa ei ole vielä ihan selvillä.

– Liimaamalla teen varmaan, toteaa Mimmi.

Allu sen sijaan on jo tehnyt kilpailutyönsä materiaalivalinnan.

– Käytän pikku-legoja, kun mulla on niitä niin paljon, hän kertoo.

Allu onkin jo ehtinyt valmistaa ensimmäisen version unelmiensa huvipuistolaitteesta. Hän tosin lupaa vielä parannella laitettaan ennen varsinaista kilpailupäivää.

Unelmien huvipuistolaite -kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena. Valmis pienoismalli tuodaan näytille Pappilan koululla Toijalassa sunnuntaina 4.5. järjestettäville Pappilan markkinoille. Kilpailussa on kolme sarjaa: alle 7-vuotiaat, 7–10-vuotiaat ja yli 10-vuotiaat. Kilpailutyöt otetaan vastaan ja numeroidaan tapahtuman kanttiinissa. Yleisö äänestää markkinapäivänä suosikkityötään, ja vanhempainyhdistys lupaa palkita äänestyksen voittajat.

Jos kilpailujännitys käy oikein kovaksi, voi sitä lieventää markkinoiden muissa tapahtumissa. Energisimmät markkinavieraat voivat vierailla pomppulinnassa tai kokeilla poniratsastusta. Ja rauhallisemmin jännitys unohtuu kädentaitoja opetellessa. Heikki Koivisto on luvannut opastaa lapsille ja aikuisille tuohisormuksen tekoa. Koulun alueella on markkinapäivänä tarjolla myös muita pihapelejä ja -leikkejä. Vanhempainyhdistyksestä luvataan, että sateen sattuessa markkinat siirtyvät osittain koulun sisätiloihin.

 

Sanna Turpeinen

 

Pappilan koulun oppilaat Mimmi ja Allu Noroila aikovat osallistua Pappilan markkinoiden Unelmien huvipuistolaite -kilpailuun. Kuva Johanna Noroila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?