Partiolaisten kirkkopyhää vietetään sunnuntaina Akaassa

Partiolaisten kirkkopyhän jumalanpalvelus järjestetään Akaan kirkossa.
Partiolaisten kirkkopyhän jumalanpalvelus järjestetään Akaan kirkossa.

Sunnuntaina 27.4. vietetään partiolaisten kirkkopyhää. Kirkkopyhä on osa jokavuotista partioviikkoa. Partiolaisten kirkkopyhän päätapahtuma on tänä vuonna Hämeen partiopiirin vastuulla. Tapahtuman toteuttavat Akaan alueen lippukunnat yhdessä Akaan seurakunnan kanssa.

Partiolaisten kulkue lähtee Toijalan rautatieaseman edestä kello 13.30 ja kulkee keskustan halki Akaan kirkkoon, jossa jumalanpalvelus alkaa kello 14.

Jumalanpalveluksen jälkeen partiolaiset hajaantuvat tapahtumarasteille kirkon ympärille ja Toijalan torille. Seurakuntatalon alasalissa kirkkoa vastapäätä on kahvitilaisuus, jossa keskustellaan muun muassa partion seurakuntavaalikampanjasta.

Partiolaiset ovat mukana kampanjoimassa syksyllä järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Yhdessä parempi kirkko -kampanjan päätavoitteena on aktivoida nuoria partiolaisia vaikuttamaan äänestämällä ja asettumaan ehdolle.

Toisena tavoitteena on saada luottamushenkilöiksi seurakuntalaisia, jotka tunnistavat nuoriso- ja partiotyön tärkeyden. Tärkeää on myös, että luottamushenkilöt huomioivat lasten ja nuorten edun sekä vaikutusmahdollisuudet seurakunnassa.