Akaalaista juoksuvoimaa Karhu-viestissä Raumalta Poriin

Vauhtilaiset mitali kourassa.
Vauhtilaiset Karhu-viestissä: takaa vasemmalta Tommi Valkolehto, Teemu Valkolehto, Antti Knuutila, Mika Heinonen ja Jere Hakala. Keskellä ovat Heikki Knuutila (huoltaja) ja Teuvo Mattila. Edessä vasemmalta Anja Kostamoinen, Elina Toivonen, Niina Reinikka, Riina Helin ja Heidi Hiden-Knuutila.
Kylmäkosken Veikkojen  miehet Karhuviestissä.
Kylmäkosken Veikkojen miehet Karhu-viestissä, vasemmalta Juha Nyyssönen, Asko Nuikka, Arttu Salminen, Aki Ijäs, Jaakko Saarela, Jani Hevonoja ja Aki Heinonen.

Kylmäkosken Veikot ja Toijalan Vauhti olivat mukana 12.4. juostussa Karhu-viestissä.  Viesti juostaan vuosittain huhtikuussa Raumalta Poriin maantieviestinä ja tänä vuonna mukana oli ennätykselliset 257 joukkuetta ja 1620 juoksijaa.

Kylmäkosken Veikot oli mukana miesten joukkueella ja Toijalan Vauhti mies- ja naisjoukkueella. Lisäksi Kylmäkosken Veikkojen nimissä juoksi kokonaiskilpailun kolmanneksi tullut Dextra-urheiluklinikan huippujoukkue, joka kulutti 50 kilometrin matkaan 2.40.07 keskivauhdilla 2.59–3.24 min/km. Tässä joukkueessa juoksivat Iiro Niskanen, Matias Strandvall, Markus Välimäki, Pasi Huhtala, Timo Lähteenmäki, Vesa Taarila ja Jarkko Järvenpää.

Karhu-viestissä oli tänä vuonna mukana ennätykselliset 257 joukkuetta ja 1620 juoksijaa. Tapahtumalle osui tänä vuonna todella suosiolliset olosuhteet, aurinkoinen ilma ja myötätuuli, mikä auttoi hyviin suorituksiin, ja ensikertalaisetkin saivat hienon kosketuksen viestijuoksuun. Mukana oli myös paljon työpaikkajoukkueita. Kannustaminen ja yhteishenki tien varrella tarttuivat kaikkiin ja siivitti kuntojuoksijatkin ylittämään itsensä.

Kylven seurajoukkueen puuhamies Jani Hevonoja oli asettanut oman joukkueensa tavoitteeksi 3 tunnin kokonaisajan alituksen ja se toteutuikin reilusti jokaisen joukkueen jäsenen onnistuessa osuuksillaan jopa odotettua paremmin. Aikaa kului 2.54.51, mikä tarkoittaa sitä, että matka eteni keskimäärin 3400 metrin Cooper-vauhdilla.

Joukkueessa juoksivat Juha Nyyssönen, Arttu Salminen, Jaakko Saarela, Asko Nuikka, Jani Hevonoja, Aki Heinonen ja Aki Ijäs. Sijoitus oli seurajoukkuesarjassa 5. ja kokonaiskilpailussa 11. keskivauhtien ollessa välillä 3.22–3.51 min/km.

Vauhdin miehet käyttivät 50 kilometrin matkaan 3.32.15 ja olivat kokonaiskilpailussa 61. sijalla. Joukkueessa juoksivat Jere Hakala, Antti Knuutila, Mika Heinonen, Tommi Valkolehto, Jyri Sarkkinen, Teemu Valkolehto ja Teuvo Mattila. Joukkueen nuorin jäsen Tommi Valkolehto on vasta 11-vuotias juoksijalupaus ja hänkin vei viestiä keskivauhdilla 4.27 min/km.

Vauhdin naisjoukkue koostui kevään 2013 Vauhdin juoksukoululaisista ja monilla heistä juoksuharrastusta oli takana siis noin vuoden verran. Innostus oli lähtöpaikalla kova ja perillä Porissa vielä kovempi. Naisten 35 kilometrin kisassa Eurajoelta Poriin osuuksia oli 5 ja joukkue oli kokonaiskilpailussa 81. ajalla 3.24.41.

Joukkueessa juoksivat Riina Helin, Heidi HidénKnuutila, Anja Kostamoinen, Elina Toivonen ja Niina Reinikka. Tytöt ovat treenanneet juoksua lämpimän talven läpi jopa mutajuoksua pelloilla harrastaen, ja tsemppihenki oli kova. Juoksijat odottavat jo uusia haasteita. Tavoitteena on keskinopeuksien hiominen uusille minuuttiluvuille.

Heidi Hidén-Knuutila

Vauhdin naisten joukkue vasemmalta Niina Reinikka, Elina Toivonen, Anja Kostamoinen, Heidi Hidén-Knuutila ja Riina Helin.
Vauhdin naisten joukkue vasemmalta Niina Reinikka, Elina Toivonen, Anja Kostamoinen, Heidi Hidén-Knuutila ja Riina Helin.