Akaalaisseurojen futsal-kausi päätökseen

Kylmäkosken Veikkojen D 13 otti futsalin piirinmestaruuden seuraavalla joukkueella: Valtteri Ahlman, Samuli Ahvenjärvi, Santtu Hakanen, Akseli Halme, Ville Jokela, Otto Kesonen, Antton Koski, Jussi-Pekka Lana, Joona Miekka, Rasmus Mäkinen, Tony Naskali, Miko Niemistö, Viljo Valoma, Juuso Virtanen. Valmentaja, Juri Virtanen. Huoltajana oli Mari Mäkinen ja joukkueenjohtajana Marko Ahlman.

Kylmäkosken Veikkojen D 13 otti futsalin piirinmestaruuden seuraavalla joukkueella: Valtteri Ahlman, Samuli Ahvenjärvi, Santtu Hakanen, Akseli Halme, Ville Jokela, Otto Kesonen, Antton Koski, Jussi-Pekka Lana, Joona Miekka, Rasmus Mäkinen, Tony Naskali, Miko Niemistö, Viljo Valoma, Juuso Virtanen. Valmentaja, Juri Virtanen. Huoltajana oli Mari Mäkinen ja joukkueenjohtajana Marko Ahlman.

Akaalaisten seurojen Futsal-kausi 2013–14 on saatu päätökseen. Futsal toi Akaalle kaksi piirinmestaruutta. Voittajat ovat Veikkojen D 13-juniorit sekä Toijalan Pallo-49:n KKI-45 joukkue. Kaupungin lippulaiva Veikkojen liigajoukkue pelasi syksyn Liitto-cupissa välieriin. Liigassa leijonapaidat saavuttivat minimitavoitteen eli pääsyn liigan pudotuspeleihin.

Iso asia oli myös Veikkojen nimen poistuminen futsal-kartalta. Leijona-Futsal ryhtyy nyt edesauttamaan lajin eteenpäin viemistä paikkakunnalla.

Loppuiko FC Gepardin ura?

Helmikuun loppupuolen infotilaisuus Toijalan Monitoimihallilla saattoi lopettaa Toijalan Valppaan alla pelanneen FC Gepardin uran. Tuossa infotilaisuudessa nimi Leijona-Futsal näki virallisesti päivänvalon. Leijona-Futsal ottaa lajin kehityksen Akaassa lähes sydämen asiakseen. Hyvin vaatimattomilla taustajoukoilla valjastettu sekä minimaalisesti lajin kehittämiseen panostanut FC Gepardi joutunee luovuttamaan tosiasioiden edessä.

FC Gepardi pelasi tämän kauden piirin II-divisioonaa. Pitkälti kotiotteluidensa turvin joukkue kamppaili ihan viime kierroksille sarjapaikastaan. Lopulta palkintona oli jäädä niiden kolmen joukkoon, jotka pudotettiin III-divisioonaan.

Gepardi toi alkuvuosinaan futsal-parketeille tukun lajin tähtiä. Jarno Aaltonen, Toni Niskala, Marko ja Tommi Silmonen sekä maajoukkuevahti Tuomas Kallioinen. Parhaimmillaan seura ylsi SM-hopealle. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet vaatimatonta puuhastelua, eikä tämän kauden menestymättömyys ollut siis mikään yllätys.

II-divisioonan päätösottelussaan 21. helmikuuta Gepardi jäi sarjan voittaneen Vehmaisten Urheilijoiden jalkoihin 2–8. Tuossa ottelussa ajassa 28.12 teki Mikko Tromstedt joukkueelleen kavennusmaalin 2–4:ään Juha Hevonojan toimiessa syöttäjänä.

Sarjataulukossa Gepardi oli kymmenen joukkueen lohkossa 8:s.  VehU sai I-divisioonan paikan ensi kaudeksi, koska helsinkiläinen Marmiksen Kuula luopui omasta paikastaan.

D 13 venyi oikealla hetkellä

Veikkojen D 13-juniorit olivat Valkeakoskelaisen FC Haka-junioreiden ohella 10 joukkueen sarjan eliittiä koko kauden. Rinta rinnan joukkueet etenivät kärkikaksikkona, kunnes kohtaaminen Toijalan Monitoimihallilla tuli vastaan. Haka vei pelin puhtaasti, mutta sarjan lopputurnauksessa olisi mahdollisuus revanssiin Veikoilla.

Ylöjärven lopputurnauksessa Veikot löi ensin maalin erolla Ylöjärven Ilveksen.  Loppuottelussa FC Hakaa vastaan ei sitä hienoista tason laskua Monitoimihallin tapaan nähty. Veikot teki selvää naapuristaan levein 6–2-lukemin. Tässä ryhmässä on tulevaisuutta, josta saadaan vielä paljonkin nauttia.

Konkarit vetreinä

Futsalin ikämiesjoukkueet pelasivat Toijalan Pallo-49:n nimissä. Nuoremmat alle 35-vuotiaat sijoittuivat 9 joukkueen piirinsarjassa kuudenneksi. KKI-45 pisti sen sijaan nippuun sarjan lopputurnauksessa sekä Tammer Futiksen että Kangasalan Voiton. Topalle siis piirinmestaruus.

Joukkue kävi vahvistetuin voimin myös SM-lopputurnauksessa Kangasalla. Neljän joukkueen alkusarjassa se jäi kuitenkin kolmanneksi eikä jatkopaikkaa hellinnyt. Mestariksi pelasi Vantaan Valo.

Muut piirinsarjoihin osallistuneet joukkueet sitten pelasivatkin Veikkojen pelipaidoissa. Veikot Team joutui 8 joukkueen III-divisioonassa putoajien kerhoon. Veikot Akatemia kamppaili 7 joukkueen V-divisioonassa. Ryhmä koostui pitkälti junioreista. Sarjasijoitukseksi tuli kuudes sija. Naisten 14 joukkueen harrastesarjaan osallistui Viialan Pallo-Pimut. Hyvällä hengellä ja maukkaalla huumorilla selvittiin sijalle 10.

Junioripuolella olivat tulessa vielä C 15-pojat sekä B-tytöt. Poikien 7 joukkueen sarja toi Veikoille sijan 6. B-tytöt tekivät paljon töitä kehittymisensä eteen. Kauden loppuvaiheessa tuloksiakin alkoi näkyä. 12 joukkueen sarjassa Veikoille heltisi sija 11.

 

Jukka Koskinen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?