Kaarinantie pääsi taas asfalttilistalle

 

Mortin uudelle asuinalueellekin johtava Kaarinantie on kuoppainen.

Kaarinantie on kuoppainen. Vanha asfaltti siitä mureni, kun Mortin aluetta alettiin rakennettiin.

Akaan tekninen lautakunta on hyväksynyt listan tämän vuoden päällystystöistä ja urakoitsijan, joka asfaltoinnin tekee. Urakoitsijaksi valittiin vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen, 274 415 euroa, antanut Asfaltti Alfa Oy. Kalleimman tarjouksen, 455 077,50 euroa, teki Tie- ja pihapäällyste Oy. Tarjouksia saatiin yhteensä kuusi.

Vanhoja asfalttipäällysteitä uusitaan Toijalassa muun muassa Rauhanummentiellä, Hämeentiellä, Istosperäntiellä ja Kurvolantiellä. Kylmäkoskella asfalttia saa pintaansa Yrittäjäntie ja Haavistontien kevyenliikenteenväylä.

Viialassa vanhaa asfalttia uusitaan Nahkatehtaantiellä, Rantatiellä ja Kaarinantiellä. Kaarinantien päällystämistä on yritetty ennenkin, mutta työt lykkääntyivät pari vuotta sitten Timo Rajalan (kok) ja Raimo Järvisen (sd) taistellessa jääviysasioista hallinto-oikeutta myöten. Järvinen voitti.

Uutta asfalttia vedetään Toijalassa muun muassa Junkkarin Luppotielle ja Maarainpolulle sekä Kivimetsään. Kylmäkoskella päällystetään Tipurintien kevyenliikenteenväylää ja Arotietä ja Viialassa Sorvarintie ja Sahurintien kevyenliikenteenväylä. Uusien listalle kuuluu myös osa Rantatiestä.

Tekninen johtaja Antti Kemi kertoo, että päällystyslista hyväksyttiin ilman kummempia keskusteluja, koska se oli kiertänyt luonnoksena ja keskustelujen aiheena jo aikaisemmin. Kemin mukaan urakoitsija esittää lähiaikoina päällystystöiden aikataulun ja järjestyksen.

Akaan tämän vuoden talousarviossa on varattu uusien ja peruskorjattujen katujen asfalttipäällysteisiin 160 000 euroa ja vanhojen asfalttipäällysteiden uusimiseen ja tiestön parantamiseen 300 000. Viime vuonna Akaan kaupungin alueella päällystettiin uusia kohteita 213 017 eurolla ja korjattiin vanhoja 203 294 eurolla.62kaarinantie1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?