Toijalan taksiryöstäjä tuomittiin törkeistä ryöstöistä

Toijalassa tammikuussa kaksi taksia ryöstänyt 26-vuotias Sami Kalervo Tikkanen on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahdesta törkeästä ryöstöstä ja joukosta muita rikoksia yhteensä kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Taksiryöstöjen ohella rikoslistaan kuluu ampuma-aserikos, kaksi huumausainerikosta, rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Osa teoista on tapahtunut viime vuoden puolella.

Tuomioon sisältyy myös noin 3000 euron korvaukset kummallekin taksinkuljettajalle henkisestä kärsimyksestä. Törkeästä ryöstöstä tuomitun ohella toisen kuljettajan korvauksiin osallistuu yhteisvastuullisesti ryöstöissä avustanut nainen.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kyseisen 25-vuotiaan naisen avunannosta kahteen törkeään ryöstöön sekä huumausainerikoksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Koeaika päättyy 10.4.2017. Nainen oli molemmilla kerroilla tilannut taksin taksikeskuksesta sekä ensimmäisessä ryöstössä lainannut miehelle vaatteitaan, jotta tätä ei tunnistettaisi.

Törkeistä ryöstöistä tuomittu ryösti peräkkäisinä öinä 15.1. ja 16.1. Toijalassa taksin. Molemmilla kerroilla tekijä oli ottanut esiin luvattoman ampuma-aseen, tehnyt aseella latausliikkeen, uhannut aseella kuljettajaa ja vaatinut rahaa. Saalikseen tekijä sai yhteensä noin 300 euroa. Tuomittu passitettiin kärsimään tuomiotaan Kylmäkosken vankilaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?