Pekka Pennasen luontokuvia ja piirroksia esillä kirjaston näyttelyssä

 

Pekka Pennasen kuva rauhoitetusta kuikasta.

Pekka Pennasen kuva rauhoitetusta kuikasta.

Akaalainen kotiseutuneuvos PekkaPennanen pitää Akaan pääkirjaston näyttelytilassa Toijalassa taidenäyttelyn 16.4.–24.4. Näyttely koostuu Pennasen vuosien varrella tekemistä piirroksista sekä kuvaamista luontokuvista.

88-vuotias Pekka Pennanen on harrastanut taidetta aivan pienestä pojasta lähtien. Varhaisimmat piirrokset ovat teiniajalta ja uusimmat muutaman vuoden takaa. Pennasen valokuvakokoelma käsittää yli 10 000 valokuvaa Toijalasta, luonnosta ja eri tilaisuuksista. Harrastus jatkuu edelleen. Pekka Pennasen suunnittelemiin taideteoksiin kuuluu muun muassa Toijalan ympyrätalon edessä oleva rautatieläisten muistomerkki.

Piirroksista varhaisimmat Pennanen on tehnyt ollessaan vasta 14-vuotias. Nämä piirrokset kuvaavat sodan aikaisia presidenttejämme. Muita piirroksia ovat kuvat arkkiatri Arvo Ylpöstä sekä satiiriset piirroskuvat kirjailija, sotakamreeri Reino Lehväslaihosta. Muita piirrosaiheita ovat yksityiskohtaiset piirroskuvat tekijälleen niin rakkaasta luonnosta. Osassa piirroksia on suomen kieltä kuvitettu humoristisesti.

Valokuvissa esiintyvät rauhoitetut kuikat. Harvoin on päästy näin lähelle hyvin arkaa kuikkapariskuntaa seuraamaan niitä esimerkiksi pesintäpuuhissa pesällään. Valokuvissa löytyy tunnelmallisia kuvia Jalantijärveltä sekä eri näyttelyissä palkittuja tilannekuvia. Luontokuvissa näkyvät luonnon pienet yksityiskohdat sekä värikylläisyys.

Näyttely Toijalan kirjastossa on läpileikkaus Pekka Pennasen töistä. Se on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?