Juoksun puremia odotetaan jälleen Toijala Hölkkään

 Viime vuoden Toijala Hölkässä matkaan säntäsi 110 juoksijaa aikuisten ja nuorten sarjoissa.


Viime vuoden Toijala Hölkässä matkaan säntäsi 110 juoksijaa aikuisten ja nuorten sarjoissa.

Yhtenä kevään merkkinä ainakin Akaassa on voitu jo muutaman vuosikymmenen ajan pitää Toijala Hölkkää, joka juostaan jälleen lauantaina 26.4. – nyt jo 31. kertaa.

Kevät on edennyt tällä kertaa etuajassa toisin kuin vuosi sitten, jolloin reitin sulamista jouduttiin jännittämään viimeiseen asti. Olosuhteiden pitäisi siis nyt olla kunnossa, ja tapahtuman järjestävä Toijalan Vauhti odottaakin mahdollisimman monen juoksutossun kuluttajan suuntaavan kyseisenä päivänä tapahtumaan joko kilpa- tai kuntoilumielessä. Kisakeskuksena toimii Nahkialan koulu. Kaikkien sarjojen juoksijat lähetetään matkaan yhteislähtönä kello 12.

Uutena oma sarja yli nelikymppisille

Toijala Hölkässä on perinteisten miesten ja naisten sekä nuorten sarjojen lisäksi nyt uutuutena oma sarjansa yli nelikymppisille eli M/N40. Nuoret kilpailevat sarjoissa T/P 10, 12 ja 14 vuotta.

Kympin reitti kiertää perinteisen ja hyvää palautetta juoksijoilta saaneen Ketunpesien lenkin. Juoksijat lähtevät koululta Rapusaarentielle jatkaen Hämeentietä ja Hämeenlinnantietä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle.

Kympin reitti on nyt pituudeltaan tasan kymmenen kilometriä, sillä reitti mitattiin SUL:n toimesta viime kesänä samoin kuin syksyllä juostavan Akaan Mesihölkän kymppi.

Viiden kilometrin lenkki kiertää puolestaan Nahkialanjärvenympäri sekä koulun ja Satamatien välisellä alueella. Nuorten matkana oleva kolmen kilometrin reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaaren tien välimaastossa. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla.

Viime vuonna Toijala Hölkkään osallistui runsaat 110 liikkujaa. Hölkkätapahtuma on kerännyt osallistujia pitkienkin matkojen takaa, mutta vauhtilaiset toivovat erityisesti akaalaisten juoksun ystävien osallistuvan aiempaa aktiivisemmin oman paikkakunnan hölkkään. Kilpailemisen sijasta tapahtumaan voi osallistua myös puhtaasti kuntoilumielessä.

Kaikille kympin ja vitosen kiertäjille osallistumismitali

Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta, ja kaikki kympin ja vitosen kiertäjät saavat muistoksi Toijala Hölkkä -osallistumismitalin.

Kympillä juoksijoiden nesteentarpeesta huolehditaan huoltopisteellä noin reitin puolivälissä.  Myös maalissa on kaikkien sarjojen juoksijoille tarjolla vettä, mehua ja hunajaista Mehiläisenpisto-urheilujuomaa sekä hedelmiä, jotka sisältyvät osallistumismaksuun.

Mehiläisenpisto-juoma on erityisesti syksyllä juostavan Akaan Mesihölkän nimikkojuoma. Juoma sisältää vettä, hunajaa, sitruunamehua ja merisuolaa. Mesihölkkä järjestetään ensi syksynä toista kertaa yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa lauantaina 20. syyskuuta. Mesihölkässä matkoina ovat 26 kilometrin Jalantijärven ympärijuoksu sekä 10 kilometrin lenkki lyhyempien matkojen ystäville.

Lisätietoja molemmista hölkkätapahtumista löytyy Toijalan Vauhdin kotisivuilta osoitteesta http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Hölkkään voi ilmoittautua ennakkoon kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

 

Tuulikki Moisio

 

16toijalahölkkä1

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?