Halvin tarjous ylitti budjetin 10 prosentilla

Elematicin hallin koko kasvoi lähes puolella

Kaupunginhallitus on yksimielinen siitä, että Akaan tulisi ostaa 300 000 eurolla kuusi hehtaaria maata, rakennuttaa tontille teollisuushalli ja vuokrata sekä maat että halli Elematicille 15 vuodeksi.

Tekninen lautakunta esittää, että Elematicin konepajatoimintaa varten rakennettava vuokrahalli saisi  määrärahan myös ensi vuodelle. Halvin tarjous hallin rakentamiseksi oli vajaat  3,4 miljoonaa euroa, kun tämän vuoden budjetissa on 2,95 miljoonaa.

Akaan tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että Elematicin hallin rakentajaksi valittaisiin edullisimman, 3,386 miljoonan euron tarjouksen tehnyt yritys. Yrityksen nimeä esityksessä ei mainita. Tarjouksia rakennusurakasta saatiin yhdeksän.

Elematic Oy:lle vuokrattavaksi rakennettavaan halliin on varattu 2,95 miljoonaa euroa. Siksi lautakunta esittää hallitukselle ja valtuustolle myös määrärahaa vuoden 2015 talousarvioon. Hallin on tarkoitus valmistua ensi vuoden helmikuussa, sillä Elematicin tuotanto siirtyy sinne muista nykyisistä tiloista 1.3.2015.

– Alun perin oli tarkoitus, että halli olisi tehty tänä vuonna kokonaan, mutta Elematic irtisanoutuu tämän myötä olemassa olevista tiloista, joten aikataulun täytyy pitää. Yhdessä sovittiin, että otetaan varman päälle, sanoo Akaan tekninen johtaja Antti Kemi.

Hänen mukaansa halli on noin 40 prosenttia suurempi kuin alkuajatus oli.

– Alkuperäisessä valmistelussa se tuotiin minulle 2 500 neliön suuruisena. Kun ruvettiin selvittämään, mitä tarvitaan, lähinnä siihen tuli kylmävarastotiloja molempiin päihin. Raaka-aineita ja valmiita tuotteita varten tuli 900 neliötä, ja siitä lähdettiin, että tällaisena se toimii.

Kemin mukaan hallista ei vastaavasti voitu karsia osia pois, jotta hanke pysyisi kolmen miljoonan budjetissa.

– Rakentamisen aikana aina tiedetään, onko sellaista, mitä voisi vielä tehdä toisin tai jättää tekemättä. Esimerkiksi missä laajuudessa piha-asfaltointi tehdään. Hallin kokoa on mietitty, voiko jotain ottaa pois, mutta silloin jää toteutumatta sellaista, mikä kuuluu tuotantoon. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että 50:tä uutta työpaikkaa ei välttämättä tule.

Ympäri maapalloa toimiva Elematic haluaa keskittää toimintojaan Akaaseen. Lähelle pääkonttoria suunniteltuun uuteen rakennukseen siirrettäisiin yrityksen toimintoja Valkeakoskelta, Nastolasta ja Riihimäeltä.

Ympäri maapalloa toimiva Elematic haluaa keskittää toimintojaan Akaaseen. Lähelle pääkonttoria suunniteltuun uuteen halliin siirretään yrityksen toimintoja Valkeakoskelta, Nastolasta ja Riihimäeltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?