Toijalan Pallo -49 viimeistelyturnauksessa Ikurissa

Tulevaan jalkapallon sarjakauteen valmistautuva Toijalan Pallo -49 pelasi viimeiset treenipelinsä ennen 26.4. alkavaa pelikauttaan. Ikurin tekonurmella pelattiin viime lauantaina kuuden joukkueen turnaus, jossa kullekin joukkueille tuli kolme peliä. Kuten 29.3. pelatussa Valkeakosken turnauksessa oli Topalla Ikurissa lähes kaksi joukkueellista pelaajia.

Nyt haetaan pelituntumaa ja oikeita koostumuksia kahteen ryhmään, eli nelosdivisioonassa pelaavaan TP-49- edustusjoukkueeseen sekä viitosdivisioonassa lyhenteellä TP-49 Peli-Veikot pelaavaan ryhmään.

Turnauksen avauspelissään Topa sai vastaansa nelosessa pelaavan FC Melodyn. Varsin tasaisen parin maalit tehtiin avausjaksolla. Jesse Järvi vei alanurkkavedollaan akaalaiset ensin johtoon. Melodyn tasoitus tuli heidän kulmapotkunsa jälkitilanteesta. Koitos päättyi lukemiin 1–1. Esitys oli Topalta tasainen, mutta ei mitenkään loistava.

Koostumusta muutettiin seuraavaan peliin, jossa vastassa oli viitosdivisioonalainen AC Goljat. Goljatin vahvistuksista puhuttiin paljon ennen peliä. Goljat johtikin avausjakson jälkeen 1–0. Toinen 25-minuuttinen oli aika sekavanoloista. Juha Malinen vastasi Topan kavennusmaalista tilanteeksi 2–1 Goljatin johtaessa. Lopulta Topan verkkoon lauottiin vielä yksi maali. Näin 1–3-tappio suisti Topan pelaamaan sijoista 5–6.

Vastaan tässä ottelussa asettui Jämsänkosken Ilves. Avausjakso akaalaisten hienoisesti painostaessa mentiin maalittomana. Toistakin jaksoa mentiin yli vartti, kunnes pallo löysi maaliin. Roope Sarasen syöttö lähes päätyviivalta maalin edustalle, sieltä Jesse Järvi ampui akaalaisten johtomaalin. Loppu olikin heidän näytöstään. Uusi rooli kärkimiehenä innosti Mikko Tromstedtin kahteen hienoon maaliin. Topa meni siis selvään 3–0-voittoon.

Pitäydytään pelaaja-arvioissa vielä minimalistisella tasolla. Todetaan kuitenkin Sami Kähkösen varmat esitykset alakerrassa. Jesse Järvi teki vahvaa työtä keskikentällä. Mikko Tromstedt saattaa löytää itsensä vielä usean kerran kärkimiehen roolissa taitavan Jesse Isohuhdan parina.

Nyt näyttäisi olevan varaa mistä valita, kun se jako kahteen edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen välillä lähipäivinä tehdään. Mutta sitä todellista sitoutumista pelaajilta joukkueen kaikkeen tekemiseen vaaditaan taas kerran. Kaivataan tekemisen meininkiä, eikä vaan pelkkiä puheita ja tyhjiä lupauksia.

Edustusjoukkueen osalta sarja alkaa lauantaina 26. huhtikuuta Nekalan Palloa vastaan. Pelipaikka on Tampereen Kaukajärvi ja ottelu alkaa kello 16. Sarjan piti Toijalan Pallo-49:n osalta alkaa jo 21. huhtikuuta, mutta Ylöjärven Ryhdin luovuttua sarjasta siirtyi aloitus siis saman viikon lauantaille.

Edelleen tämän jälkeen jatketaan vieraskentällä. Maanantaina 5. toukokuuta Valkeakosken Saharan tekonurmella pelataan Valkeakosken Koskenpojat – TP-49. Peli alkaa kello 19.30.

Kimmo Enstedtin luotsaama TP-49 Peli-Veikot aloittaa oman viitosdivisioonataipaleen jo tulevana torstaina. Joukkue pelaa kotiottelunsa Tahmelan Vesaa vastaan Valkeakosken Saharan tekonurmella. Ottelu alkaa kello 19.30.

ToijalanPallo49:nkotiottelut2014, nelosdivisioona: La 10.5. klo 15. TP-49-FJK, Toijalan Keskusurheilukenttä (Toijalan kk). Ke 28.5. klo 19 SW, Toijalan kk. Ma 9.6. klo 19 PP-70, Viialan urheilukenttä. Ke 18.6. klo 19 Pato, Toijalan kk. Ti 24.6. klo 19 NePa, Toijalan kk. La 5.7. klo 15 UrPS, Toijalan kk. Ke 23.7. klo 19 VaKP, Toijalan kk. La 2.8. klo 15 Ilves2, Viialan urh.k. La 23.8. klo 15 TamU-K, Toijalan kk. La 6.9. klo 15 LeKi-futis, Toijalan kk. La 20.9. klo 15 FC Melody, Viialan urh.k. 

TP-49 Peli-Veikot, kotiottelut 2014, viitosdivisioona, lohko 1. To 17.4. klo 19.30 TahVe, V:koski, Sahara. Pe 23.5. klo 19 Sopu, Viialan urh.k. To 5.6. klo 19 ACE, Toijalan kk. Pe 27.6. klo 19 Dynamo UTD, Viialan urh.k. La 26.7. klo 15 JanPa, Toijalan kk. Pe 1.8. klo 19 TKT KooTee, Viialan urh.k. Pe 8.8. klo 19 ParVi, Viialan urh.k. Pe 15.8. klo 19 Jags, Viialan urh.k. Ke 27.8. klo 19 Miau-miehet, Toijalan kk. Ke 10.9. klo 18.30 LaVe, Viialan urh.k. Pe 26.9. klo 18.30. FC Pisa, Viialan urh.k.

Jukka Koskinen