Ääni- ja purentaongelmat ovat yhä yleisempiä

Eeva Pekkala antoi näytteen VoiceWell- hoidosta Mari Salokannakselle.
Eeva Pekkala antoi näytteen VoiceWell- hoidosta Mari Salokannakselle.

Jäsenkorjaus ja hieronta Axis ja Atlaksen Eeva Pekkalan mukaan purentaongelmat ovat nykyään yleisiä. Moni puree öisin hampaitaan yhteen, mikä aiheuttaa jännityksiä lihaksiin leukojen alueella ja jopa koko kehossa.

Hän itse sai avun Voice Massage -terapiasta, kun häneltä hävisi ääni polyypin takia. VoiceWell on siitä kehittyneempi versio, joka on kehitetty vuonna 2010. Se on täsmähoitoa kehon, purennan, leukanivelen rakenteiden ja äänenkäytön ongelmiin.

Käsiteltäviä alueita ovat etenkin rintakehä, niska, kaula, kurkunpää, purentalihakset, leukanivel ja kieli.

Pekkala kävi vuoden mittaisen kurssin ja valmistui viime syksynä.

– Moni kärsii purentaongelmista tajuamatta itse hakea niihin apua. Monesti hammaslääkäri kehottaa asiakastaan hakeutumaan hierontahoitoon, ja teenkin yhteistyötä hammaslääkärien kanssa, Pekkala selvittää.

Ääniongelmista kärsivät useimmiten puhetyöläiset kuten opettajat tai näyttelijät.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Hoito sisältää erilaisia manuaalisia hoitomenetelmiä kuten perinteistä tai mobilisoivaa hierontaa sekä sidekudos- ja nivelkäsittelyä. Hoitokerta kestää noin tunnin. Ensimmäisellä kerralla asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma, jota tarkennetaan hoitojakson edetessä.

Hoito saattaa sisältää myös ääniharjoituksia tai äänenkäytön ohjausta.

Käsittelystä voi saada avun jopa korvien tinnitukseen, kun kaulan ja niskan alueen lihakset rentoutuvat.

– Varmaa apua en tinnitukseen lupaa, mutta kahdella asiakkaallani on tinnitus hävinnyt käsittelyiden myötä. Hoidosta on apua myös nielemis- ja refluksiongelmissa. Hoito sisältää paljon venytyksiä ja hierontaa, joten se sopii rentouttavana hoitona kenelle tahansa, Pekkala sanoo.

VoiceWell-hoitajia on Suomessa kymmenen, joista Toijalassa liikettään pitävä Pekkala on yksi.

Eeva Pekkala antoi näytteen VoiceWell- hoidosta Mari Salokannakselle.
Eeva Pekkala antoi näytteen VoiceWell-hoidosta Mari Salokannakselle.