Työterveysteko-palkinto Akaasian ylilääkäri Satu Rannistolle

Satu Rannisto.

Satu Rannisto.

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys on myöntänyt  Vuoden 2014 Työterveysteko –palkinnon ylilääkäri Satu Rannistolle. Työterveyshuollon erikoislääkäri Satu Rannisto työskentelee ylilääkärinä Työterveys Akaasiassa, joka toimii myös Akaassa. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Etelä-Pohjanmaalla omistamallaan työterveysasemalla. Lisäksi Satu Rannisto on toiminut useita vuosia Tampereen Seudun Työterveyslääkärit ry:n puheenjohtajana ja aktiivisena hallituksen jäsenenä. Tämän vuoden alusta hän on kuulunut Suomen Työterveys-lääkärit ry:n hallitukseen.

Vuoden Työterveystekopalkinto myönnettiin Satu Rannistolle hänen aktiivisesta työstään Tampereen yliopiston viisivuotisen työterveyshuollon ja työlääketieteen lahjoitusprofessuurin rahoituksen hankkijana. Tampereelle on toivottu täysaikaista professuuria useiden vuosien ajan. Virkapohja oli olemassa, mutta rahoitusta ei ollut saatu. Vuonna 2012 Satu Rannisto sai kuulla tilanteesta, jolloin hän tarttui asiaan ja lähti selvittämään mahdollisuutta puuttuvan rahoituksen hankintaan ja konkreettisesti neuvottelemaan rahoituksesta eri tahojen kanssa.

Satu Rannisto onnistui keräämään kokoon tarvittavat 600 000 euroa ja nyt professorin valintaprosessi on käynnissä. Suurimmat lahjoitukset määräaikaiseen professuuriin ovat antaneet Seinäjoen kaupunki, Mehiläinen Oy, Pihlajalinna Oy, Aava Oy, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Työterveys Viisari ja Työsuojelurahasto.

Suomen Työterveyslääkäriyhdistys myöntää Vuoden Työterveysteko -palkinnon vuosittain henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka on näkyvästi toiminut työterveystyön parhaaksi, tehnyt sitä tunnetuksi erityisellä tavalla tai keksinyt uutta, joka on johtanut käytännön sovellutukseen. Suomen Työterveyslääkäriyhdistys on Suomessa toimivien työterveyslääkäreiden yhdistys, johon kuuluu noin 1700 lääkäriä.

Akaasia vaati äskettäin Akaan kaupunkia puuttumaan rakennustensa sisäilmaongelmiin. Kaupungin tekniselle johtajalle lähettämässään kirjeessä ylilääkäri Rannisto sekä työterveyshoitaja Hanna Seppälä toteavat, että parin vuoden aikana yhteydenotot työterveyshuoltoon ovat selvästi lisääntyneet. Suurin syy tälle ovat sisäilmaongelmat ja niistä johtuvat limakalvoärsytykset ja hengitystieoireet. Työterveyshuollon edustajien mukaan ilmastointikanavien puhdistusta on laiminlyöty, ilmastoinnit ovat liian tehottomia ja siivouksen taso ei ole aina riittävä.

Kaupunki on tarkistanut kaikkien kiinteistöjen puhdistustarpeen. Kiireellistä puhdistusta vaativien listalle nousi 15 kiinteistöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?