Toijalan Sampola on tärkeä yhdistyksille

Eläkeliiton Akaan yhdistyksessä on erittäin huolestuneena luettu ja seurattu juttuja Toijalan Sampolan ja Laaksolan mahdollisesta myynnistä. Hyvin tärkeistä tiloista on kysymys eläkeläisjärjestöjen toiminnassa paikkakunnallamme.

Pienillä päätöksillä, kuten käyttöön annettavilla toimitiloilla edistetään eläkeläisjärjestöjen toimintaa, joka on mielestämme erittäin tärkeää paikkakunnallamme.

Yhdistyksessämme tärkeällä sijalla on vapaaehtoistyö eri muodoissaan. Teemme koti- ja laitosvierailuja, autamme kuljetuksissa ja asioitten hoidossa, järjestämme luento- ja virkistystoimintaa, teemme retkiä, käymme ryhmänä teattereissa ym.

Haluamme kiinnittää huomiota myös siihen, että kaupungissa aikaisemmin toimineen eläkeläisjärjestöjen yhteistyötoimikunnan toiminnan loppuessa (tuli vanhusneuvosto), toimikunnan varat siirrettiin Sampolan remonttitilille. Samoin yhdistykset keräsivät varoja remonttikassaan muun muassa myymällä Sampola-arpoja ja -kasseja sekä ostamalla tuoleja.

Tuntuu kohtuuttomalta, että nyt kun Sampolan remontti on saatu loppusuoralle, kaupunki edes harkitsee sen tai Laaksolan myyntiä. Tuskin näiden tilojen myynnistä saadut tulot edes auttaisivat kovin pitkälle kaupungin talouden kohentamisessa. Varmasti löytynee muitakin säästökohteita.

Jos kaupunki myy tilat, tuskin on saatavissa kohtuuvuokralla tiloja yhdistysten käyttöön, ja isoja vuokria yhdistyksillä ei ole mahdollista maksaa.

Olemme kiitollisuudella vastaanottaneet kaupungilta saamamme pienen toimintatuen ja myös maksaneet pienen tilojen vuosivuokran. Päätöshän tulen pienentämisestä on jo olemassa, tiloja ei saada viedä eikä vuokria korottaa.

 

Lauri Haavisto

puheenjohtaja

Terttu Vaittinen

sihteeri

Eläkeliiton Akaan yhdistys

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?