Pelisysteemin muutos näkyi maalierossa

Tero Kivistö on tyytyväinen sekä pelaajien että valmentajien kehittymiseen. Viime kausi pelattiin vielä Kylmäkosken Veikkojen nimellä, mutta jatkossa paidassa lukee Leijona Futsal.
Tero Kivistö on tyytyväinen sekä pelaajien että valmentajien kehittymiseen. Viime kausi pelattiin vielä Kylmäkosken Veikkojen nimellä, mutta jatkossa paidassa lukee Leijona Futsal.

Akaalaisen Kylmäkosken Veikkojen futsal-liigajoukkue päätti sarjakauden 30. maaliskuuta liigan toiseen puolivälieräotteluun. Yksi mitalisuosikeista, Ilves FS Tampereelta, päätti Veikkojen kauden Toijalan Monitoimihallilla käydyssä ottelussa. Veikkojen päävalmentaja Tero Kivistö tiivisti kauden seuraavasti.

Myös tällä kaudella Veikot selvisi pudotuspeleihin. Mitä muuta positiivista korostaisit menneestä kaudesta?

– Sekä pelaajat että valmennus kehittyivät selvästi tällä kaudella. Lukuisat pelaajat pelasivat parhaan futsalkautensa kuten tehokkain pelaajamme Jussi Nyström, maaliahne Vesa Pajula, kapteenimme Jippe Jyrämö ja suuren suuri tulevaisuudenlupaus Erkka Helminen muita pelaajia unohtamatta.

Numerollisesti Veikkojen kaksi liigakautta ovat olleet pisteiden ja tehtyjen maalien kohdalla lähes identtiset. Pisteet viime kaudella 26 ja tällä kaudella 27, tehdyt maalit 76 ja 72. Päästettyjen maalien ero sen sijaan aika iso. 2013 niitä oli 85 ja nyt 102. Mistä tämä kertoo?

– Lähdimme tietoisesti jo kauden alusta muuttamaan vanhaa pelisysteemiämme liikkuvampaan ja monipuolisempaan suuntaan. Tämä yhdistettynä uusien avainpelaajien sisäänajoon varmasti maksoi lukuisia päästettyjä maaleja, mutta parempi niin kuin että emme olisi toisaalta kyenneet voittamaan tarvittavaa määrää otteluita.

Sievi, Ilves ja GFT tuntuvat olevan laadullisesti muilta hiukan karussa. Tulevan Leijona Futsalin lähitavoite lienee vakiinnuttaa itsensä vähintään keskikastin yläpuolelle. Milloin uskot tämän konkretisoituvan?

– Futsal menee Suomessa koko ajan eteenpäin, mikä tarkoittaa yhä laajempaa ja parempaa tasoa. Menestykseen ei ole oikotietä, vaan kaikki lähtee hyvästä harjoittelusta, riittävän hyvästä kokoonpanosta ja taktisesta osaamisesta. Leijonat ovat menneet eteenpäin pelillisesti ja tuloksellisesti jo muutaman vuoden ajan, joten suunta on oikea.

Ei haeta eikä korosteta negatiivisia asioita, joita varmaan kaudella aina tulee eteen, mutta missä asioissa koko organisaatiolla on eniten petrattavaa liigakauden kokonaisuutta ajatellen?

– Markkinointi ja yleisen mielenkiinnon lisääminen paikallisesti lajia kohtaan ovat varmasti asioita, joihin panostamme yhä enemmän tulevaisuudessa. Leijona Futsal on Akaan ainoa pääsarjatason joukkue. Tämä pitää saada näkyviin lehdistössä sekä katsomossa. Futsal on hieno ja nopea laji, jota on mielenkiintoista seurata paikanpäältä tai suorista lähetyksistämme.