Kurvolan lapset tarvitsevat leikkikentän

Kurvolan asuinalue Toijalassa alkaa olla valmiiksi rakennettu. Talot ovat nousseet toinen toisensa jälkeen Kurvolan uudelle asuinalueelle viime vuosien aikana ja tänne on muuttanut paljon lapsiperheitä. Kevään tullen meissä Kurvolan asukkaissa on jälleen syttynyt toivon kipinä: joko tänä kesänä saisimme viimeinkin tänne ihan oman leikkikentän? Kurvolassa on kymmeniä lapsia vailla yhteistä kokoontumispaikkaa, pelkästään Palteelanniitty-Kurvolanmäki-akselilla on leikki-ikäisiä lapsia alun toista kymmentä. Kesällä 2012 alueella kerättiinkin nimilista oman leikkikentän rakentamisen puolesta ja lista toimitettiin kaupungin virkamiesten ja -naisten tiedoksi. Valitettavasti olemme kuitenkin edelleen vailla leikkikenttää.

Kaupungin taloussuunnitelmassa ei Kurvolan leikkipaikasta ole mainintaa, vaikka leikkipaikka oli aikoinaan Kurvolan uuden asuinalueen pohjakarttoihin merkittykin. Taloussuunnitelma mainitsee sen sijaan Uudenkylän leikkipaikan. On hienoa, että myös Uudenkylän lapset saavat jossakin vaiheessa oman leikkikenttänsä, kunhan alueelle on ensin muuttanut riittävästi asukkaita. Toivon kuitenkin, että kurvolalaiset lapset voisivat jo lähitulevaisuudessa kokoontua yhteisiin leikkeihin omalle leikkipaikalleen ilman, että joudumme lähtemään kotinurkilta muille kaupungin leikkikentille.

Emme pyydä kaupungilta isoja investointeja. Hiekkalaatikko, keinuja, liukumäki ja kiipeilytelineet riittäisivät vallan mainiosti oivan leikkipaikan varusteiksi, pari penkkiä ja pöytä mahdollistaisivat vaikkapa eväiden syömisen leikkien lomassa. Leikkikenttä ei toisi iloa ainoastaan lapsille, sillä olisi varmasti myös perheitä yhdistävä vaikutus kun alueella olisi yhteinen kokoontumispaikka.

Pienten lasten hyvinvoinnin investoimiseen käytetyt rahat eivät mene koskaan hukkaan. Kurvolan lasten puolesta esitänkin Akaan kaupungille vaatimuksen: Kurvolan alueelle on saatava leikkikenttä pikimmiten, lapset ovat odottaneet sitä jo liian kauan.

 

Mari YliKoivisto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?