Akaalaismies ajoi poliisia karkuun 140 kilometriä tunnissa

Epäilty huumekuski pysähtyi vasta piikkimattoon

Poliisia paennut Opel Vectra pysähtyi vasta Harjunmaantielle levitettyyn piikkimattoon. Kuljettaja yritti vielä juosten pakoon peltoa pitkin.

Poliisia paennut Opel Vectra pysähtyi vasta Harjunmaantielle levitettyyn piikkimattoon.

Poliisi joutui keskiviikkona pysäyttämään parikymppisen paikkakuntalaisen miehen auton piikkimatolla Viialassa. Mies lähti karkuun, kun poliisi käski häntä pysähtymään Viialan keskustassa. Takaa-ajo alkoi kello 21.23 ja päättyi 21.42.

Pakoauton nopeus oli enimmillään 140 kilometriä tunnissa. Kuljettaja ajoi Viialan keskustassa myös kevyenliikenteenväyliä pitkin, ja niillä nopeus oli jopa 90 kilometriä tunnissa. Kuljettaja ajoi kevyenliikenteenväylää myös yhden alikulkutunnelin läpi.

– Aika sokkonahan sinne mennään, joten jos joku olisi tullut vastaan, olisi ollut hengen lähtö lähellä, toteaa Hannu Kokkola Valkeakosken poliisista.

Piikkimatto puhkaisi pakoauton molemmat eturenkaat.

Piikkimatto puhkaisi pakoauton molemmat eturenkaat.

Riitiälässä mies ajoi ABC-aseman kohdalla Hämeentieltä Koskenkyläntielle stop-merkin takaa pysähtymättä niin, että toinen auto joutui jarruttamaan välttääkseen törmäyksen. Matka jatkui Koskenkyläntieltä vasemmalle kääntyvälle Harjunmaantielle. Siellä poliisi levitti tielle piikkimaton, joka puhkaisi pakenevasta Opelista molemmat eturenkaat. Pako jatkui muutamia satoja metrejä pellolle, minkä jälkeen kuljettaja yritti karkuun juosten. Poliisi sai hänet kiinni.

Miehen kyydissä oli yksi ulkopaikkakuntalainen nainen. Kuljettaja puhalsi vain 0,01 promillea, mutta häntä epäillään rattijuopumuksesta, koska hän oli poliisi mukaan jonkun huumaavan aineen vaikutuksen alainen. Verikokeen tulokset saadaan myöhemmin. Takaa-ajoon osallistui kolme poliisipartiota.

15Poliisi3

Ajettuaan puhjenneilla renkailla pellolle kuljettaja yritti vielä juosten pakoon.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta. Mahdollinen rangaistus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on sakosta kahteen vuoteen vankeutta ja rattijuopumuksessa sakosta kuuteen kuukauteen vankeutta. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?