Hyötyläiset ostivat vanhan kivirakennuksen Hämeentieltä

Kehräämöön tulee loft-asuntoja ja liikuntatiloja

Vanhan kehräämön Hämeentienpuoleiseen päähän tulee muun muassa Viialan Tilitoimiston uudet tilat. Samaan siipeen tulee muun muassa liikuntatiloja ja taaemmas loft-asuntoja, joista suurin on 180-neliöinen.

Vanhan kehräämön Hämeentienpuoleiseen päähän tulee muun muassa Viialan Tilitoimiston uudet tilat. Samaan siipeen tulee muun muassa liikuntatiloja ja taaemmas loft-asuntoja, joista suurin on 180-neliöinen.

Akaalaiset Sami ja Elina Hyötyläinen ovat ostaneet Toijalasta Hämeentieltä vuonna 1930 rakennetun entisen kehräämön. Rakennuksen taaempaan siipeen tulee loft-asuntoja, joiden huonekorkeus on jopa neljä ja puoli metriä. Toisen siiven kakkoskerrokseen remontoidaan pienempiä asuntoja sekä Elina Hyötyläisen yrityksen Viialan Tilitoimiston uudet tilat. Alakertaan tulee liikuntatiloja ja yksi toimisto.

Sami Hyötyläisen mukaan kaikki asunnot on jo alustavasti varattu ja liikuntatiloillekin on käyttäjä. Talon kunnostaa Hyötyläisen yritys Akaan Muuraus ja Laatoitus.

– Rakennus puretaan rungolle saakka joka puolelta. Kiviseinät on aikoinaan tehty todella hyvin, eikä missään ole halkeamia. Myös yläkerran raakavalulattia on hyvässä kunnossa. Kyllä tämä puuliiteri tästä henkiin saadaan heräämään, Hyötyläinen myhäilee.

Työt alkavat tänä keväänä katon purkamisella. Kun uusi harjakatto on valmis, päästään sisätilojen ja ulkoalueiden kimppuun.

– Ulkona luiskat kaivetaan pois, ja salaojat ja sadevesijärjestelmät uusitaan. Rakennus pitää myös liittää kaupungin viemäriverkkoon, sillä tässä on vanha sakokaivo ja toimimaton imeytyskenttä. Itse rakennukseen tehdään näyttävämmät sisääntulot ja julkisivu rapataan.

Kehräämön peruskorjaus alkaa Sami Hyötyläisen mukaan katon purkamisella alhaalta päin. Myös vanha hormi lähtee, sillä maalämpötaloon ei tule tulisijoja ellei joku uusista asukkaista välttämättä halua.

Kehräämön peruskorjaus alkaa Sami Hyötyläisen mukaan katon purkamisella alhaalta päin. Myös vanha hormi lähtee, sillä maalämpötaloon ei tule tulisijoja ellei joku uusista asukkaista välttämättä halua.

Sisätiloissa 40 senttiä paksuihin seiniin tulee vielä eristeet ja tiilivuoraus. Sähköt ja vesijohdot uusitaan, ja taloon tulee vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneistoista suurimmassa on 180 asuinneliötä ja parinkymmenen neliön parvi. Kaksi asunnoista on 90-neliöisiä ja kaksi 40-neliöisiä.

Hyötyläisen mukaan kaikki asunnon varanneet ovat Akaasta.

– Kysyntä asunnoille ja liikuntatiloille on ollut kova. Yritämme pitää neliöhinnan kohtuullisena, samoin vastikkeen. Siksi tähän tulee maalämpö, jota varten tarvitaan viisi lämpökaivoa.

Vanhan kehräämön totaalisen peruskorjauksen ja ympäristön muodonmuutoksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden kesällä. Akaan Muuraus ja Laatoitus on ennekin kunnostanut vanhoja rakennuksia, ja kehräämössä houkutteli hyväkuntoisen rungon lisäksi se, että asemakaavan muutosta ei tarvittu.

– Siitä mielenkiinto heräsi. Aluksi tähän piti tulle meidän firman tilat, mutta kun porukka halusikin asuntoja, suunnitelmat muuttuivat laakista. Tässä on viidelle miehelle noin vuodeksi töitä, Sami Hyötyläinen sanoo.

Talon nykyisten asukkaiden ja muiden vuokralaisten sopimukset on irtisanottu.14Kehräämö7

Rakennusliike Urhon rivitalot alkavat olla valmiit, kun Akaan Muuraus ja Laatoitus aloittaa vanhan kehräämön peruskorjauksen naapurissa.

Rakennusliike Urhon rivitalot alkavat olla valmiit, kun Akaan Muuraus ja Laatoitus aloittaa vanhan kehräämön peruskorjauksen naapurissa.

Vanha ajoramppi puretaan pois ennen kuin ulkoaluaiden salaojat ja sadevesijärjestelmät uusitaan.

Vanha ajoramppi puretaan pois ennen kuin ulkoaluaiden salaojat ja sadevesijärjestelmät uusitaan.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?