Kaupungin etu

Akaan Seutu otsikoi näyttävästi 16.3. ilmestyneessä numerossaan Akaan kaupungin ostavan maata Viialan kaupungin-osasta. Pienemmällä painetussa toki todettiin, että valtuustollakin saattaisi olla prosessissa pieni rooli. Ohjeistus valtuustolle oli selkeä, mutta mielipiteitä pitääkin paikallislehdellä olla.

Valtuustolle asia oli käsittääkseni merkittävä muun muassa siksi, että maa-alueiden hankintabudjetti vuodelle 2014 ylittyi noin 100 prosentilla. Itselläni ei ollut ennakkomielipidettä asiasta, mutta kun yhteisesti sovitusta talousarviosta poiketaan näin huomattavasti, olisi toivottavaa, että sille löytyisi kaupungin tavoitteita tukevat perustelut.

Asian päättäneen hallintoelimen, kaupunginhallituksen, puhevaltaa asiassa käytti kunnallislain 24 §:n mukaisesti kaupunginjohtaja. Hänen sanomansa oli lyhyt ja ytimekäs. Hän totesi päätöksen olevan kaupungin edun mukainen. Ja kun mitään selvitystä siitä, mitä se kaupungin etu tarkoittaa, ei saatu, voitaneen vetää johtopäätös, että kaupunginjohtaja on onnistunut kehittämään absoluuttisen kaupungin edun käsitteen, joka itseisarvoisesti riittää perusteluksi. Kaupunginhallituksen jäsenetkään eivät perusteisiin reagoineet.

 

Jaakko Sjöblom

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?