Futsal-mies Jussi Oksasta Hämeenlinnan talous- ja hallintojohtaja

Akaalainen Jussi Oksa aloittaa kesällä Hämeenlinnan uutena talous- ja hallintojohtajana.

Akaalainen Jussi Oksa aloittaa kesällä Hämeenlinnan uutena talous- ja hallintojohtajana.

Kylmäkoskella asuva Jussi Oksa, 37, on valittu 68 000 asukkaan Hämeenlinnan kaupungin uudeksi talous- ja hallintojohtajaksi. Noin kymmenen vuotta kaupunkikonsernissa työskennellyt Oksa on tällä hetkellä kaupungin omistamassa Linnan Ateria Oy:ssä vt. toimitusjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli KuntaPro Oy:ssä hankinta- ja logistiikkapalvelujen johtajana. Talous- ja hallintojohtajan valinnasta päätti Hämeenlinnan kaupunginjohtaja.

Urjalasta syntyisin oleva Oksa on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2002.

Oksa kertoo kaupunkikonsernissa päässeensä mielenkiintoisiin työtehtäviin, mikä on entisestään vahvistanut kiinnostusta julkishallinnon toimintaan.

– Talous- ja hallintojohtajan tehtävään hakemiseen vaikutti puhtaasti tehtävän mielenkiintoisuus. Julkishallinnossa haasteet tulevat varmasti olemaan suuret, mutta haasteista huolimatta koen tehtävän hyvin kiinnostavana.

Oksa pitää vahvuuksinaan laajaa yksityisen liiketoiminnan ymmärrystä, vahvaa talousosaamista, taloudellista ajattelua sekä asiantuntemusta julkisissa hankinnoissa.

– Työn sisältöihin liittyen pidän itseäni myös hyvänä prosessinhallinnan ammattilaisena.

Akaassa Oksan perhe on asunut vuodesta 2005. Paikkakunnalle Oksat muuttivat Kalvolasta. Perheen neljästä lapsesta kaksi on koulu- ja kaksi päiväkoti-ikäisiä.

– Kun aloimme katsella omakotitaloa, sosiaaliset suhteet painoivat tänne suuntaan. Tukiverkosto on täällä lähempänä. Olemme vaimon kanssa molemmat Urjalasta kotoisin, Oksa kertoo.

Oksa tunnetaan myös futsalin parista. Hän pelasi muutama vuosi sitten Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueessa ja on nyt mukana taustajoukoissa.

Jussi Oksa aloittaa virassaan viimeistään 1.8. Hän seuraa tehtävässä eläkkeelle jäävää Ismo Uusitaloa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?