Akaan Seudun Diabetesyhdistykselle tuhannen euron lahjoitus leijonilta

Diabetesyhdistyksen rahastonhoitaja Paula Kuvaja sekä Puheenjohtaja Timo Rajala ottivat lahjoituksen vastaan LC Toijala/Akaan presidentiltä Leo Virtaselta ja sihteeri Harri Moilaselta. Lahjoitus luovutettiin yhdistyksen kevätkokouksessa Varmiolan kahvilassa 24. maaliskuuta.
Diabetesyhdistyksen rahastonhoitaja Paula Kuvaja sekä Puheenjohtaja Timo Rajala ottivat lahjoituksen vastaan LC Toijala-Akaan presidentiltä Leo Virtaselta ja sihteeri Harri Moilaselta. Lahjoitus luovutettiin yhdistyksen kevätkokouksessa Varmiolan kahvilassa 24. maaliskuuta.

Akaan Seudun Diabetesyhdistys sai tuhannen euron lahjoituksen Lions Club Toijala-Akaalta. Leijonien presidentti Leo Virtanen sanoo heidän arvostavan diabetesyhdistyksen tekemää työtä. Yhteistyötä on tehty aikaisemminkin, ja erityisen vaikutuksen leijoniin teki diabetesyhdistyksen Monitoimihallilla tammikuussa järjestämä tilaisuus, jossa julkkistohtori Tapani Kiminkinen veti salin täyteen yleisöä. Leijonat olivat mukana tilaisuuden järjestelyissä järjestyksenvalvonnan ja liikenteenohjauksen parissa.

Diabetesyhdistyksen puheenjohtaja Timo Rajala mainitsee lahjoituksen vastaavan kolmasosaa yhdistyksen tämän vuoden budjetista. Raha mennee suurelta osin vertaistukitoiminnan elvyttämiseen, jota yhdistyksessä on nyt käynnistelty.

Tähän mennessä on koulutettu kaksi henkilöä ryhmien vetäjiksi.

– Tarkoitus on järjestää ryhmätapaamisia, joissa on aikaisempaa ohjatumpaa ja syvällisempää keskustelua. Nämä ovat yhteisiä ja luottamuksellisia kohtaamisia, joissa voidaan jakaa tuntoja sairaudesta mutta myös kaikista muista elämään liittyvistä asioista, Rajala kaavailee.

Yhteistyössä on voimaa

Yhdistyksellä on tällä hetkellä kolmisensataa jäsentä. Viime vuonna panostettiin jäsenhankintaan, mikä näkyi jäsenmäärän 20 prosentin nousuna.

– Liiton jäsenmäärä on viime vuosina ollut laskussa. Perinteinen yhdistystoiminta ei kiinnosta ihmisiä enää kuten ennen. Me olemme hakeneet toimintaamme positiivisuutta ja aktiivisuutta. Emme vain märehdi omaa sairauttamme, ja olemme saaneet toimintaan mukaan entistä enemmän työikäisiä ihmisiä.

Jäsenmäärän kasvuun lienee vaikuttanut myös tiivis yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Yhdistyksen tietopaketteja on jaossa eri toimipisteissä, ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen on saatu apua terveystoimesta. Yhteistyötä on tehty myös Toijalan Seudun Sydänyhdistyksen kanssa.

Jatkossa on tarkoitus entisestään aktivoida rivijäseniä mukaan toimintaan.

– Haluamme erilaisilla toimintaryhmillä saada jäseniä osallistumaan esimerkiksi retkien järjestämiseen, puheenjohtaja sanoo.

Yhdistys tekee ennaltaehkäisevää työtä, jotta mahdollisimman moni välttyisi sairastumasta kakkostyypin diabetekseen. Liikunta ja muutenkin terveet elämäntavat ovat tässä ensiarvoisen tärkeitä.

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen toimintaan voi mennä mukaan, vaikka ei sairastaisikaan diabetesta. Erilaiset liikunta-aktiviteetit ovat olennainen osa yhdistyksen toimintaa.