Kaupunginhallitus harkitsi otto-oikeutta asiaan

Vapaa-aikalautakunta sijoittaisi Kylmäkosken lehtienlukupisteen Milli´s Cafen tiloihin

Akaan vapaa-aikalautakunta sijoittaisi Kylmäkosken lehtienlukupisteen ja kirjaston palautuslaatikon Tokmannin naapurissa sijaitsevan Milli´s Cafen tiloihin. Lautakunta teki päätöksen äänin 4–4 puheenjohtaja Antti Maijalan äänen ratkaistessa. Ehdolla paikaksi oli myös samalla alueella sijaitseva, edullisemman tarjouksen tehnyt Varmiolan leipomon kahvila. Milli´s Cafe tarjosi lehtienlukutilaa ja palvelusopimusta kaupungille 500 euron kuukausihintaan ja Varmiolan leipomo 150 eurolla kuukaudessa.

Työnjako yrittäjän kanssa on, että kaupunki huolehtii lehtien tilaamisesta ja kustannuksista ja yrittäjä tarjoaa toiminnalle tilan, sitoutuu pitämään lehdet järjestyksessä sekä säilyttämään vanhimpia numeroita jonkin aikaa. Lehtitilauksiin varatulla määrärahalla voidaan tilata noin 15 eri lehteä. Kaupungille lehtien kustannukset ovat noin 1200 euroa ja Milli´s Cafen palvelusopimuksen olisivat 6000 euroa vuodessa.

Hinnanero otto-oikeuden perusteena

Vapaa-aikalautakunnan päätös ei kuitenkaan ollut vielä viimeinen sana asiassa, sillä kaupunginhallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan otto-oikeuden käyttämistä päätökseen. Jos hallitus päätyi otto-oikeuden käyttämiseen, se päättää lehtienlukusalin paikasta seuraavassa kokouksessaan 22.4.  Kaupunginjohtajaa esittelijänä tuurannut, henkilöstöpäällikkö BriittaLiisa Sinivuori sanoo otto-oikeuden perusteena olevan kustannustenero kahviloiden tarjouksissa.

Sivistysjohtaja Jukka Oksan esitys vapaa-aikalautakunnalle lehtienlukupisteeksi oli edullisemman tarjouksen tehnyt Varmiolan leipomon kahvila. Lautakunnan kokouksessa jäsen Henri Palm esitti Heidi Kinnarin kannattamana paikaksi Milli´s Cafeeta. Sen kannalla olivat myös puheenjohtaja Antti Maijala ja Jukka Koskinen. Varmiolan leipomon kahvilan kannalla olivat Raimo Hietala, Anne Tervi, Sanna Jaakola ja Jouni Salonen.

Muutakin kuin lehtienlukupiste

Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Antti Maijala perustelee kalliimman tarjouksen tehneen Milli´s Cafen valintaa sillä, että lehtienlukupisteen lisäksi tilaa olisi myös kaupungin markkinoinnille.

– Itselläni on näkemys, että siihen ei tulisi pelkkä kirjaston palvelupiste, vaan siihen voitaisiin tuoda esimerkiksi kaupungin esitteitä ja saataisiin kaupunki näkymään myös Kylmäkoskella. Sen takia enemmin Milli´s Cafe, koska se on kuitenkin muiden kauppojen yhteydessä ja sen sijainti on paljon parempi ja tila huomattavasti isompi kuin Varmiolassa olisi ollut.

Maijalan mukaan kyse on joka tapauksessa väliaikaisesta ratkaisusta.

– Viimeistään siinä kohtaa, kun Kylmäkosken terveysasema menee kiinni, saataisiin kirjaston piste sinne. Sinne voisi sijoittaa myös nuokkaripalvelut ja esimerkiksi kaupungin sosiaalitoimiston palveluja.

Kylmäkosken kirjasto sulkee ovensa 1.5. Kirjaston aineistoa siirretään Kirkonkylän koululle käsikirjastoksi koululaisia varten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?