Veikot tippui taistellen jatkosta

Kylmäkosken Veikot selvisi tälläkin kaudella Futsal-liigan pudotuspeleihin. Puolustava mestari Ilves FS Tampereelta  oli kuitenkin otteluvoitoin 2–0 parempi.

Kylmäkosken Veikot selvisi tälläkin kaudella Futsal-liigan pudotuspeleihin. Puolustava mestari Ilves FS Tampereelta oli kuitenkin otteluvoitoin 2–0 parempi.

Kaksi kiihkeää, tiukkaa ja dramaattista peliä sekä uhrautuvaa taistelua, joista jäljelle jäivät vain tappiot. Siinä lyhyesti Kylmäkosken Veikkojen pudotuspelitaival tämän kauden Futsal-liigassa.

Veikkojen puolivälierävastustaja, puolustava mestari Ilves FS Tampereelta oli odotetun kova. Helpolla eivät tamperelaiset kuitenkaan akaalaisista selvinneet.

Ilves parempi Pirkkahallissa 3–0

Puolivälierät starttasivat viime lauantaina Ilveksen kotikentällä Tampereen Pirkkahallissa. Viidettä peräkkäistä futsal-mestaruutta tavoitteleva Ilves hallitsi ensimmäisen puolivälieräottelun avausjaksoa selvästi, eikä tekopaikat jääneet yhteen tai kahteen.

Vahvasti puolustaneen Veikkojen rivit kestivät kuitenkin hienosti viimeisenä lukkonaan maalivahti Juho Laine. Yhden osuman Ilves kuitenkin kuvioi. 15.45 tulleen avausmaaliin esityön teki Jani Nyblom. Miehen kova poikittaissyöttö takatolpalle, josta puolityhjään maaliin viimeisteli Jarno Majamaa.

Veikot oli pääosin puolustuskannalla, eikä montakaan kunnon hyökkäystä nähty. Jussi Nyströmin tolppavetoa lähemmäs ei tekopaikoissa päästy.

Toinen jakso käänsi ottelun kulkua selkeästi. Leijonapaidat alkoivat haastaa puolustavaa mestaria tosissaan. Pitkiä jaksoja, jolloin pallo totteli vierasjoukkuetta kuuliaisesti. Riskiäkin oli kuitenkin otettava, ja taas lentävän maalivahdin muodossa.

Tällä kertaa Ilves kuitenkin rankaisi. Ensin tyhjään maaliin ampui Niko Stenholm, ja loppunumerot niin ikään tyhjään pömpeliin Jani Nyblom kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Kuitenkin toinen jakso oli Veikolta rohkea, ja se antoi hyvän asetelman sunnuntain toiseen osaotteluun.

Veikoilta puuttuivat polvensa SoFo-pelissä telonut Vesa Pajula sekä Erkka Helminen. Pajulalta on pahimmassa tapauksessa myös kesän jalkapallokausi paketissa.

Ottelun loppuvaiheissa nähtiin myös kuumaa play off -meininkiä. Ilveksen kakkosmaalivahti Leo Rantanen ryntäsi vaihtopenkiltä mukaan yhteen kontaktitilanteeseen. Älytön temppu tiesi miehelle kahden pelin huilia.

Palkitut. I: Juhana Jyrkiäinen. V: Juho Laine.

Huippuyleisö ja -peli Monarilla

Toinen puolivälieräkamppailu viime sunnuntaina oli näyte Veikkojen pudotuspelihurmiosta. Leijonapaidat jatkoivat siitä, mihin edellisillan pelissä jäätiin. Puolustava mestari oli todella tiukoilla Toijalan Monitoimihallilla.

Lataus leijonapaidoilla oli kova, jota ei vieraiden nopea avausmaalikaan kyennyt lannistamaan. Peliä oli pelattu vasta 2.15, kun Valtteri Similä pommitti ylänurkkaan pelin avausosuman. Kesti reilu minuutti, kun Veikot latoi taukonumerot. 15.12 Jussi Nyström tulitti Ilves-puolustajan kautta 1–1:een. 16.36 syntyi pelin näyttävin osuma. Juha Vedenpää näki hienosti Erkka Helmisen nousun takatolpalle. Sieltä pallo meni tyhjään maaliin, ja taukonumerot olivat 2–1. Yli 150-päinen yleisö sai aikaan seinämaaliakin irrottaneen äänivyöryn.

Ilves on kuitenkin kärkiyhdistelmiä, ja vahva ehdokas loppuotteluun. Väkisin ja hiukan onnellakin tamperelaiset voiton itselleen kuitenkin väänsivät. Ajassa 27.25 Jaakko Laitinen ohitti kovalla vedolla Laineen 2–2. Vääntö jatkui tasaisena, eikä jatkoaika ollut kaukana. Tuuri astui kuitenkin esiin, vain 19 sekuntia ennen varsinaisen pelin päättymistä.

Ilveksen sivurajapotku muutti suuntaa leijonapuolustajan jalasta, eikä Juho Laine saanut kroppaansa kunnolla eteen. Loppusekunnit Ilves puolusti pois. Näin maalit olivat Ilveksen hyväksi 2–3, ja Veikot lähtivät kesälomalle.

Peli oli hurja ja tunnelma huikea. Vain voittaja jatkaa ja hävinneillä päät painuivat. Yleisö antoi kuitenkin kunnon aplodit loistavasti taistelleelle joukkueelle. Näin Kylmäkosken Veikkojen Futsal-ura päättyi, ja tästä eteenpäin Leijona Futsal vie lajia eteenpäin Akaassa.

Varoitukset: V: Jukka-Pekka Jyrämö, Juho Laine, Kim Lingman. I: Tomi Lahtinen.

Palkitut: V: Erkka Helminen  I: Tomi Lahtinen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?