Mintut ja Ilona Mikkola tanssivat Lempäälän tanssitapahtumassa

Mintut, edessä vasemmalta: Senni Klemola, Kerttu Grandell. Takana vasemmalta: Henna Peltonen, Emilia Peltonen, Saana Kivistö-Rahnasto

Mintut, edessä vasemmalta: Senni Klemola, Kerttu Grandell. Takana vasemmalta: Henna Peltonen, Emilia Peltonen, Saana Kivistö-Rahnasto. Kuva: Satu Uimi.

Lempäälässä Hakkarin liikuntahallilla järjestettiin 15.–16.3. Valtakunnallisen Nuori kulttuuri Moves -tanssitapahtuman Pirkanmaan aluekatselmus.  Tapahtumassa esiintyi 46 ryhmää, joista 12 valittiin kesäkuussa Tampereella järjestettävään valtakunnalliseen Sottiisimoves-tanssitapahtumaan edustamaan Pirkanmaata.

Lauantaina 15.3. Akaan balettikoulu Petite ballerinan 10–12-vuotiaiden Mintut-kisaryhmä osallistui tapahtumaan showjazz-esityksellään Are you dreaming? –  tytön unelma. Koreografian oli suunnitellut ryhmän ohjaaja Satu Uimi. Tanssitapahtuma oli viime syksynä kootun ryhmän ensimmäinen kilpailu.

Mintuissa tanssii tällä hetkellä viisi tyttöä. Ryhmä harjoittelee yhdessä 1–2 kertaa viikossa ja lisäksi jokainen tytöistä käy showjazztunnilla sekä valintansa mukaan baletti- tai street/hiphop- tunnilla. Tanssiharjoituksia kertyy yleensä kolmesta neljään kertaan viikossa.

Kilpailuesiintyminen sujui hienosti, vaikka luonnollisesti jännitystä oli ilmassa runsaasti. Oman esiintymisen ohessa ehdittiin katsella myös muiden ryhmien tansseja. Tuomaristo antoi jokaiselle ryhmälle palautteen jo tapahtumapäivänä. Mintut sai sekä kehuja että aina hyödyllisiä kehitysehdotuksia. Tuomariston puheenjohtajana toimi tanssija-tanssinopettaja Mariikka Kakko. Seuraavan kerran Mintut esiintyy kansainvälisenä tanssinpäivänä toritapahtumassa Hämeenlinnassa.

Sunnuntaina Lempäälässä kilpaili 15-vuotias Ilona Mikkola Kylmäkoskelta. Hän tanssi tapahtumassa ensimmäisen sooloesityksensä: Amorin variaation baletista Don Quijote. Esitys sujui onnistuneesti ja tuomaristo palkitsikin Ilonan kunniakirjalla. Perustelut kunniakirjalle olivat: ”Teknisesti taitava tanssija, hyvin harjoiteltu esitys.”

Soolon lisäksi Ilona esiintyi kahdessa eri ryhmäteoksessa, joista balettikoreografia Kirje – revityt palaset valittiin valtakunnalliseen tapahtumaan.

Ilona aloitti tanssiharrastuksen Petite ballerinalla vuonna 2001. Muutaman harrastusvuoden jälkeen hän siirtyi opiskelemaan tanssia Tampereelle, Balettikoulu Hannele Suomalaiselle. Nykyisin hän tanssii Tampereen musiikkiakatemian tanssiopistossa balettia ja jazzia syventävät 3  -ryhmässä ja harjoittelee viisi kertaa viikossa 1,5-2 tuntia. Seuraavaksi lukukaudeksi Ilonalla aikoo pyrkiä tanssin ammattiin valmentaviin opintoihin.

 Satu Uimi

Ilona Mikkola.

Ilona Mikkola. Kuva: Mira Walta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?