Kirkkoherran kansanvaalille lisää kannattajia

Paikallislehti Akaan Seutu kertoi viime keskiviikkona, että lehden järjestämään ”kansan gallupiin” tuli määräaikaan mennessä 69 vastausta, joista 66 vastaajaa kannatti kirkkoherran valitsemista suoralla kansanvaalilla ja 3 vastaajaa oli välillisen eli kirkkovaltuuston vaalin kannalla.

13kansangallup-1

Vastaajia on kuitenkin tullut määräaikaan mennessä huomattavasti enemmän. Peräti 120 vastausta oli mennyt Pirkanmaan Lehtitalon paikallislehti Ylöjärven Uutisiin, jonka osoite oli epähuomiossa Akaan Seudun vastauskaavakkeessa. Näistä vastaajista 111 oli suoran kansan vaalin kannalla ja 9 kannatti välillistä vaalia.

Paikallislehti Akaan Seudun ”kansan gallupiin” tuli siis yhteensä 189 vastausta. Suoraa kansanvaalia kannatti 177 ja välillistä vaalia 12.

Akaan seurakunta käynnistää kirkkoherran valintaprosessin 25. maaliskuuta, jolloin kokoontuva kirkkoneuvosto tekee esityksen vaalitavasta kirkkovaltuustolle.

Akaan Seudun ”kansan gallupiin” vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen kylpyläloma Aulangolle, ja onnetar Salme Mustikkamaata.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?