Sarkkinen ihmettelee paikallisten ammattilaisten Männikkö-kielteisyyttä

Kaupungin viime vuonna kaavoittamalta Männikön alueelta ei ole myyty vielä yhtään tonttia. Kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkkisen mukaan menekin ei pitäisi olla maaperästä kiinni, vaikka sitä onkin moitittu pehmeäksi.

Kaupungin viime vuonna kaavoittamalta Männikön alueelta ei ole myyty vielä yhtään tonttia. Kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkkisen mukaan menekin ei pitäisi olla maaperästä kiinni, vaikka sitä onkin moitittu pehmeäksi. Tontteja markkinoitiin muun muassa viime elokuun Asuminen Akaassa -tapahtumassa.

Akaan kaupunki ei ole vielä tehnyt yhtään kauppaa viime vuonna myyntiin tulleen Männikön alueen tonteista Viialassa. Varauksiakaan ei kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkisen mukaan ole.

– Kiinnostusta on ollut, mutta vähän tuntuu, että paikalliset rakennusalan ammattilaiset, joilta tonteista kiinnostuneet ovat niistä kyselleet, eivät kauheasti kehu sitä aluetta. Itse haluaisin teroittaa, että siinä on erittäin hyviä tontteja. Toivoisin, että paikalliset itse eivät ruokkisi tämmöistä negatiivista tonttimarkkinointia.

Sarkkisen mukaan se käsitys, että Männikön tonttien maaperä olisi hirveän haasteellista, ei pidä paikkaansa.

– Kyllä siellä yksikerroksinen omakotitalo murskepatjalle on täysin mahdollinen ilman paalutuksiakin. Eikä paaluttaminenkaan mikään kirosana ole. Jos on neliön muotoinen omakotitalo, mihin lyödään paalut parhaimmillaan vain joka nurkalle, perustamiskustannukset eivät ole juurikaan kovemmat verrattuna murskepatjaan. Ja paaluttamisen hinnan säästää maansiirrossa.

Sarkkinen muistuttaa, että esimerkiksi Turussa paalutetaan lähtökohtaisesti kaikki omakotitontit, ja Viialan kaltaista savipeltoa on Pirkanmaallakin hyvin monessa kunnassa.

– Luulo ja tieto eivät aina vastaa toisiaan.12Männikkö3

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?