Tilaisuus Romaniasta alkaa sunnuntaina 23.3. kello 13.30

12romania3

Romaniasta löytyy matkailijalle muun muassa kauniita maisemia. Bucegi-vuori taustalla. Kuva: Mikko Heikkilä.

Suomi-Romania Seura järjestää sunnuntaina 23.3. Toijalan kirjastossa tilaisuuden Romaniasta. Tilaisuus alkaa kello 13.30. Akaan Seudussa 19.3. julkaistussa ilmoituksessa ilmoitettu aloitusaika 18.30 on virheellinen.

Akaan kaupunki on perinyt Toijalan siteen Romanian kulttuuriin, moottorina on ollut Toijalan kirjasto, sitten Akaan kirjasto. Vuodesta 1967 lähtien kirjastoon on alettu kerätä romaniankielistä kirjallisuutta, kokoelma on siis 46 vuotta vanha. Vuosien mittaan kirjasto on myös isännöinyt lukuisia romanialaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä. Romanian suurlähettiläät ovat vierailleet ja lahjoittaneet kokoelmaan kirjoja. Kirjastotoimenjohtaja Helvi Harjula ja kaupunginjohtaja Toimi Tähkävuori vierailivat Romaniassa Romanian valtion kutsumina. Suomi-Romania seura on ollut keskeisenä yhteistyökumppanina.

Sunnuntaina 23.3. on mahdollisuus tarkemmin kuulla Akaan suhteista Romaniaan sekä monipuolista tietoa Romaniasta ja Moldaviasta. Suomi-Romania seuran järjestämään tilaisuuteen ovat kaikki Romaniasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuudessa käsitellään Romaniaa ja Moldaviaa tämän päivän näkökulmasta, nähdään video ja kuvia Romaniasta sekä kuullaan romanialaista musiikkia ja laulua.

Romania on hyvin kaunis maa, matkailumaanakin tunnettu. Esitelmässä valotetaan, mitä matkailijan Romaniassa ja Moldaviassa kannattaa nähdä ja kokea. Kello 13.30 alkava tilaisuus on maksuton. Kahvia tarjoillaan tietoiskujen välillä.

12romania1 12romania4

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?