Akaa-­Seura esittelee vanhoja valokuvia Varmiolan kahvilassa

Perinneyhdistys Akaa-Seura järjestää kevätkokouksensa yhteydessä maanantaina 31.3. kaikille avoimen teemakahvilan, jonka aiheena ovat vanhat akaalaiset valokuvat. Valokuvia katsellaan kokouksen jälkeen noin kello 19.

Akaa-­Seuralla on arkistoissaan valtavat määrät vanhoja kuvia, joista vain osa on tunnistettuja. Akaalaiset ovat kiitettävästi käyneet tunnistamassa kuvia, ja niitä on julkaistu myös Akaan Seudussa. Tunnistajien joukosta arvotaan aina yksi henkilö, joka voittaa kahvipaketin. Seuran arkistovastaavana toimii Sinikka Soljamo, johon voi olla yhteydessä valokuva­asioissa.

Akaa­-Seura on tanakasti mukana myös nykypäivässä. Yhdistys järjestää joka kesä Jaakon-päivänä ulkoilmatilaisuuden, jonka yhteydessä nakataan kylmä kivi järveen. Aiempina vuosian se nakattiin Satamassa Vanajaan, mutta viime vuosina Nahkialanjärveen. Toissa vuonna tilaisuus keräsi ennätysyleisön, kun sitä vietettiin Aki Sirkesalon 50­vuotispäivän ja muistojuhlan merkeissä. Tänä vuonnakin kokoonnutaan taas Nahkialanjärvellä, ja alustavasti ohjelmaksi on suunniteltu haastemittelöä akaalaisten yritysten kesken.

Kesäkuussa seura järjestää sahtikisan, jonka voittaja lähtee edustamaan Akaata valtakunnallisiin kisoihin. Kisoissa kaikilla täysi­ikäisillä asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla maistamaan kilpasahteja.

Syyskuussa vietetään Euroopan Kulttuuriperintöpäivää, jonka teemana viime vuonna oli rakennusten uusiokäyttö. Päivää vietettiin Akaassa avoimien ovien merkeissä Helpiön tapettitehtaassa toimivassa keilahallissa ja sekä vanhalla Saartilan harjatehtaalla. Tämän vuoden teema on näkymätön kulttuuriympäristö.

Akaa-­Seuran jäsenyydestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuraan netissä tai hallituksen jäseniin henkilökohtaisesti puhelimella tai vaikkapa hihasta nykäisemällä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Anni Tiura, varapuheenjohtajana Risto Rantala ja sihteerinä Anne Tervi. Seuran sivut, joita ollaan uudistamassa, löytyvät netistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?