Lautakunta esittää Hukarin myynnin ja markkinoinnin ulkoistamista

Yritys rakentaisi rantasaunan ja palloilukentän

Hukarin toisen vaiheen 157 tonttia sijaitsevat nykyisen asuinalueen takana, jota toissa kesänä ei ollut vielä parturoitu puustosta paljaaksi.

Hukarin toisen vaiheen 157 tonttia sijaitsevat nykyisen asuinalueen takana. Toissa kesänä aluetta ei ollut vielä parturoitu puustosta paljaaksi.

Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se tekisi Resort Style Living Oy:n kanssa sopimuksen Hukarin asuinalueen kakkosvaiheen jatkokehittämisestä ja markkinoinnista. Sopimusta on valmisteltu jo pitkään, ja se toisi merkittäviä muutoksia Akaan tähänastiseen tonttien ja asuinalueiden myyntiin ja markkinointiin.

Hukari II on Tarpianjokeen rajoittuva 157 omakotitonttia käsittävä alue Viialan taajaman eteläosassa. Suunnitellun yritysyhteistyön tavoitteena on, että alueen tontit myydään ja alue kehittyy ja rakennetaan neljässä vaiheessa vaihe kerrallaan valmiiksi. Sopimuksen mukaan kaupunki rakentaa alueelle tiet, sähköt, vedet ja viemärit sekä leikkikentän ja valaistun kuntoradan.

RSL puolestaan toteuttaisi alueen www-sivustot ja sosiaalista yhteisöllisyyttä tukevat palvelut, monitoimipalloilukentän, uimarannan ja rantasauna-kerhotilan sekä alueen sisäänkäynnin. RSL myös markkinoisi tontit ja myisi ne ostajan kanssa tehtävällä sopimuksella. Kaupunki saisi kustakin tontista alkuvaiheessa 17 euroa neliöltä ja RSL ylimenevän osan.

Useamman tontin varausmahdollisuus

RSL toteuttaisi sen vastuulle kuuluvat palvelut vaiheittain. Ensimmäisten viiden tontin kauppojen vahvistuttua toteutetaan alueen asukkaita, rakentamista ja markkinointia tukevat www-sivustot. Seuraavien kuuden tontin kauppojen vahvistuttua rakennetaan kaupungin alueelta osoittamalle paikalle monitoimipalloilukenttä sekä ja alueen sisäänkäynti. Seuraavien kuuden tontin jälkeen käynnistetään alueen reunaan sijoittuvan uimaranta alueen rakentaminen, ja niitä seuraavien kuuden tontin jälkeen rakennetaan uimaranta-alueelle sijoittuva rantasauna.

RSL vastaa rakentamiensa palveluiden ylläpidosta, kunnes ne siirrettään esimerkiksi perustettavan asukasyhdistyksen vastuulle, tai alueelle muuttavat asukkaat ottavat muulla tavalla vastuuta palveluiden ylläpidosta. Akaan kaupunki ei missään tilanteessa vastaisi RSL:n rakentamien palveluiden ylläpidosta.

Kaupunki rakentaisi alueelle lisää kunnallistekniikkaa sitä mukaa, kun RSL on myynyt tontteja ja esittänyt suunnitelmat seuraavan vaiheen ja palveluiden toteuttamisesta.

Akaan kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen yhteistyösopimusta kokeilemisen arvoisena.

– Näinä aikoina kaikki keinot pitää ainakin tutkia ja selvittää, olisiko niillä lisäarvoa Akaan kannalta. Mikäli tämä sopimus hyväksytään, kyllähän meillä silti on myös kaupungin omia tontteja ja lisää tulee.

Sarkkinen näkee RSL-sopimuksen hyvänä myös paikallisten rakennusyrittäjien kannalta.

– Mikään ei estä paikallisia yrittäjiä neuvottelemasta hyviäkin yhteistyösopimuksia RSL:n kanssa. Tällä hetkellä kaupungin tontinvarausehdot eivät mahdollista sitä, että joku varaisi monta tonttia kerralla. Tässä sellainenkin voisi olla mahdollista, Sarkkinen sanoo ja uskoo, että alueelta voitaisiin saada tontteja myyntiin jo tämän vuoden kesällä tai syksyllä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?