Sonja Liukselle sulkapallovoitto Kaarinasta

A-luokan sekanelinpelissä ja A-luokan kaksinpelissä Valppaan Sonja Lius oli toinen.
A-luokan sekanelinpelissä ja A-luokan kaksinpelissä Valppaan Sonja Lius oli toinen. Kuva Pertti Tuomela.

Valppaan Sonja Lius saavutti jälleen yhden luokkavoiton lisää Kaarinan kansallisissa sulkapallokisoissa. Voitto tuli A-luokan sekanelinpelissä, parinaan entinen seurakaveri Erno Kärkkäinen, joka nykyään edustaa Turun Pyrkivää. Lisäksi Lius oli toinen saman luokan kaksinpelissä. Toisen voiton kisoista saavutti Jari Heinonen miesten C-luokan kaksinpelissä.

Lius ja Kärkkäinen voittivat A-luokan sekanelinpelin semifinaalissa parin Marjaana Sorokin Halikon Sulkapallosta ja Pauli Saarinen Turun Sulasta helposti 21–15, 21–14. Finaalissa tuli vastaan Raision Sulkapallon pari Leena Kaskimäki/Miikka Nummelin. Ottelusta tuli tiukka kolmieräinen.

Ensimmäinen erä voitettiin vielä helposti 21–12, mutta toisessa tuli niukka tappio jatkopisteillä 20–22. Kolmas ja ratkaiseva erä eteni tasaisena loppuun asti, mutta Lius ja Kärkkäinen voittivat sen 21–19.

Saman luokan naisten kaksinpelissä Lius voitti välierässä Tapion Sulan Oona Ylisen tasaisessa väännössä erin 2–0, 21–18, 21–18. Finaalissa tuli vastaan kokenut Leena Kaskimäki. Kaskimäki oli vielä vahvempi erin 2–0, 21–14, 21–17. Ero kuitenkin koko ajan supistuu. Ehkä ensi kerralla on jo Liuksen voittovuoro.

Miesten C-luokan kaksinpelissä Jari Heinonen otti ensimmäisen luokkavoittonsa Valppaan väreissä. Ykkössija ei tullut kuitenkaan helpolla, vaan se vaati viisi voittoa. Finaalissa tuli vastaan Karkkilan Markku Suomela. Ottelu eteni Heinosen hallinnassa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Loppunumerot 21–13 ja 21–15 Heinoselle.

 

Pertti Tuomela