Maailman suurin ilmastotapahtuma Viialassa

Akaan Vihreät haastaa Akaan kaupungin ja kaikki kaupungin asukkaat mukaan Earth Hour’n viettoon Luttusten uimarannalle Viialaan lauantaina 29.3. kello 20–21.30. Illan aikana lähetetään biohajoavat ilmapallot viemään terveiset maapallolle ja paistetaan makkaraa. Valaistuksena toimivat lyhdyt, jotka sammutetaan yhdessä tuokioksi. Ihmisiä pyydetään ottamaan omat lyhdyt ja makkarat mukaan. Ilmapallot tarjoaa Akaan Vihreät.

WWF:n järjestämä Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma. Sen aikana sadat miljoonat ihmiset ja lukuisat organisaatiot eri puolilla maapalloa sammuttavat turhat valot tunnin ajaksi. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista päättäjille huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä.

Suomessa Earth Hour’n teemana on tänä vuonna arktinen alue. Ilmastonmuutos lämmittää arktista aluetta nopeammin kuin mitään muuta aluetta maailmassa, ja ahdingossa ovat lajit, jotka eivät voi elää ilman jäätä ja lunta.