Kotivoitto lauantaina veisi Kylven pudotuspeleihin

Kylmäkosken Veikot joutui viime perjantaina tamperelaisen Ilves FS:n jyräämäksi Pirkkahallissa käydyssä Futsal-liigan ottelussa. Liigan kakkosjoukkue Ilves nautiskeli lukemiksi 8–3 (5–1).

Kolkko Ilves-luola ei samanlaista kuumaa tunnetta tarjonnut kuin Toijalan Monitoimihalli. Ilves teki kylmän viileästi vajaassa kahdessa minuutissa kaksi osumaa, 4.17 ja 6.00. Veikot kavensi ajassa 9.03, kun Jussi Nyström ampui kovaa, ja Joonas Saariniemi vippasi jalalla Ilves-vahti Tuomas Kallioisen nokan alta 2–1:een. Jakso päättyi kuitenkin kotijoukkueen kolmen maalin ilotulitukseen kolmessa minuutissa.

Aivan samaa rataa ei parketilla sujunut toinen jakso. Veikot vaihtoi maaliin Juho Laineen tilalle Tuomas Arvosen. ”Pikku Tuoppi” nostatti henkeä muutamalla laatutorjunnalla, ja leijonapaidat avasivat toisen jakson maalinteon. Henri Ojala laukoi Samuli Kaasalaisen syötöstä 5-2:een.

Suomen Futsal-maajoukkueen päävalmentaja, kroatialainen Mico Martic (vas.) ja futsal-maajoukkueen maalivahtivalmentaja, serbialainen Dusan Matic (oik.) jakoi parhaiden pelaajien palkinnot Ilves–Kylve-pelissä. Keskellä Ilveksen futsal-vastaava Matti Anttonen.

Ilveksen syöttökuviot löysivät kuitenkin aukkoja, joista myös tulosta syntyi. Joukkue pääsi treenaamaan kuvioiden sujumista useita minuutteja myös lentävällä maalivahdilla. Kummallinen pyllistys fanien ja nuoren maalivahdin Arvosen suuntaan nähtiin 6-2 tilanteessa. Päävalmentajan ohjeistama Laineen vaihto maalin suulle, kun Ilveksellä oli 10 metrin rangaistuspotku. Torjuntaotteensa avausjaksolla menettänyt Laine ohitettiin rankkarissa helposti. Arvosen viimeaikaiset otteet ansaitsisivat enemmänkin peliminuutteja.

Ajassa 36.24 Ojala laukoi Nyströmin syötöstä Kylven kolmannen osuman. Tilanne oli tällöin 7–3.

Ei siis ollut Veikoista Ilveksen haastajaksi. Ilves kierrätti palloa tehokkaasti, ja Veikot oli askeleen tai parikin jäljessä.

Sankaritekoja kaivataan

Futsal-liigan päätöskierros pelataan tulevana lauantaina. Kylmäkosken Veikot kohtaa kotisalissaan kello 15 Somero Forssan, eli tutummin SoFo:n.

Asetelma tähän otteluun on se, että kolmen pisteen voitolla Veikot selviää pudotuspeleihin. Tappion tullessa katseet on kohdistettava Tervarit–Mad Max sekä ESC–Riemu-peleihin. Jos Veikot häviää varsinaisella peliajalla, Maxeille riittää pistekin pudotuspeleihin pääsemiseksi. Veikkojen tilanne suhteessa ESC:hen on hivenen helpompi. Veikkojen maaliero on -31 ja ESC:n -42. Ellei monarilla tapahdu aivan katastrofia, ei Veikoilla pitäisi olla pelkoa karsintapeleihin joutumisesta. TPK on varma karsija, ja FC Rauma on varma tippuja.