Aseman koulun lakkautus huomenna koulutuslautakunnassa

Urjalan sivistystoimenjohtaja Juha Salo oli esittelemässä Urjalan kouluasioita ja Mervi Lumia johtamaansa Urjalan Aseman koulua.

Urjalan sivistystoimenjohtaja Juha Salo oli esittelemässä Urjalan kouluasioita ja Mervi Lumia johtamaansa Urjalan Aseman koulua viime syksynä Kylmäkosken Asemalla.

Akaan sivistysjohtaja JukkaOksa esittää huomenna torstaina kokoontuvalla koulutuslautakunnalle Aseman koulun lakkauttamista 1.8. 2014 alkaen. Esitystään Oksa perustelee laskevalla oppilasmäärällä. Tällä hetkellä Asemalla on 39 oppilasta. Ensi lukuvuonna oppilasmäärä jäisi ennusteen mukaan alle 30:n. Koulutuslautakunnan jälkeen koulun lakkauttamista käsittelee kaupunginhallitus ja lopullisesti siitä päättää Akaan valtuusto.

Suunnitelman mukaan Aseman koulun lakkauttamisen jälkeen oppilaat ja molemmat luokanopettajat siirtyvät Kirkonkylän kouluun, joka kasvaisi kuusiopettajaiseksi. Tällöin luokkakoot olisivat noin 15–20 oppilasta.

Aseman koulun perheitä on kiinnostanut myös koulunvaihto Urjalaan. Jos Kirkonkylän koulun oppilasmäärä ei nouse lähelle 100 oppilasta, sen kuusiopettajaisuus tulee harkittavaksi. Silloin on mahdollista, että Kirkonkylään lähtee vain toinen Aseman koulun opettajista ja toinen siirtyy johonkin toiseen avoimeen luokanopettajan virkaan Akaassa.

Sivistysjohtaja Jukka Oksa esittää koulutuslautakunnalle, että Kirkonkylän kouluun esitetään perustettavaksi riittävä määrä luokanopettajan virkoja, jotta Aseman koulun oppilaat voidaan siirtää Kirkonkylän kouluun. Erillinen esitys kaupunginhallituksen henkilöstöjaostolle tehdään kevään aikana, kun Kirkonkylän koulun oppilasmäärä selviää.

Urjalaan siirtymässä 18 oppilasta

Urjalan sivistystoimenjohtaja Juha Salo kertoo Akaasta Urjalaan olevan siirtymässä 18 oppilasta. Heistä Urjalan yläkouluun eli Huhdin kouluun on menossa 8 oppilasta ja alakouluun Urjalan Aseman koululle 10 oppilasta. Urjala järjestää Akaasta tuleville oppilaille maksuttoman kuljetuksen.

Urjalan Aseman koulu kasvaa Kylmäkoskelta siirtyvien oppilaiden jälkeen noin sadan oppilaan kouluksi. Tällä hetkellä koulussa on 88 oppilasta ja viisi opettajaa. Urjalan sivistystoimenjohtajan mukaan kuudennen opettajan palkkaamiseen ei ole budjetoitu määrärahaa. Tällä hetkellä koulun neljäs ja viides luokka muodostavat yhdysluokan.

Koulunjohtaja Mervi Lumia kertoo, että akaalaiset oppilaat mahtuvat Urjalan Aseman kouluun hyvin. Ensi vuonna luokkakoot koulussa vaihtelevat 17 oppilaasta 24 oppilaaseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?