Emil Wikströmin ateljee uudistuu

Serkukset Jorma ja Kari Emil Wikströmin veistäminä.

Serkukset Jorma ja Kari Emil Wikströmin veistäminä.

Visavuoressa sijaitsevan kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljeen ilme uudistuu talven aikana. Vanha, pääosin 1960-luvulta peräisin oleva näyttely on purettu, lattiat maalattu ja uusi näyttely on alkanut hahmottua paikoilleen. Uusi näyttely tulee olemaan entistä temaattisempi, esille nousevat erityisesti hienot Kalevala-aiheiset työt, huikeat hautamuistomerkit ja muotokuvat.

Esille tulee muutama museolöytökin; Emil Wikström rakasti perhettään ja veisti useita muotokuvia lapsista ja lapsenlapsistaan. Wikströmin lapsenlapsista tunnetuin oli pilapiirtäjä Kari Suomalainen. Karista ja hänen serkustaan Jormasta tehdyt hienovireiset, jopa ylväät muotokuvat tulevat nyt ensi kertaa esille ateljeehen. Muotokuvien taakse jää veistos Tule leikkimään, joka kuvaa samoja serkuksia muutamaa vuotta aiemmin.

Karin ja Jorman muotokuviin sekä uudistuneeseen ateljeehen voi tutustua 13.4. alkaen. Ateljeen uudistaminen on osa Emil Wikströmin 150-vuotisjuhlavuotta ja näyttelyn avajaiset ovat juuri Wikströmin syntymäpäivänä. Wikströmin 150-vuotisjuhlavuoden suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?