Keskustan koulun purkutyöt alkavat huhtikuussa

Sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Keskustan koulun purkutyöt alkavat näillä näkymin huhtikuussa 2014. Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi kertoo, että alkuperäinen tavoite oli käynnistää purkutyöt jo maaliskuun puolella, mutta urakoiden kilpailutuksesta johtuen aloitus siirtynee huhtikuun alkuun. Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta myönsi remontille rakennusluvan 5.3.

Helmikuussa tehdyissä koulun rakennetutkimuksissa havaittiin, että käytävien ja luokkien lattiarakenteet poikkeavat toisistaan. Tämä helpottaa tilojen peruskorjausta.

– Luokkien koteloimaton rakenne ei sisällä lainkaan eristeitä, mikä helpottaa ja nopeuttaa projektin etenemistä, Akaan kaupungin tekninen johtaja Antti Kemi selventää.

Leuto talvi mahdollistaa sen, että myös maatöihin päästään nopealla aikataululla. Erikseen kilpailutettavaan maanrakennusurakkaan kuuluvat muun muassa salaojitusten ja sadevesiviemäreiden rakentaminen.

Koulu on tyhjennetty irtaimistosta ja keittiön koneista sekä laitteista. Tällä hetkellä tiloissa suoritetaan lämpökuvauksia, joiden tulokset auttavat rakennustoimenpiteiden oikeanlaisessa kohdistamisessa. Ensimmäisenä remontoidaan palloiluhalli, pukuhuoneet, pesutilat ja musiikkiluokka, joiden on tarkoitus olla korkean käyttöasteen vuoksi käytössä jo syksyllä 2014.

Työmaavalvojan haku on käynnissä

Akaan kaupunki palkkaa työmaavalvojan kaupungin rakennushankkeisiin kolmen vuoden sopimuksella. Työmaavalvojan haku on parhaillaan käynnissä. Peruskorjauksen kustannusarvio on noin 5,3 miljoonaa euroa, johon sisältyy valvojan henkilöstökustannukset.

Kaupunginhallitus päätti 4.3. pidetyssä kokouksessaan, että Keskustan koulun korjauksen valvontaa toteuttava rakennustoimikunta saa ratkaista hanketta koskevat 100 000–250 000 euron suuruiset hankinnat projektin eteenpäinviemiseksi. Toimikuntaan kuuluvat viranhaltijoiden lisäksi luottamushenkilöistä puheenjohtajana Jouko Rytkönen (kok), Harri Rantala (sd) ja Markku Anttila (kesk).

Akaan kaupunki päätti sulkea Keskustan koulun sisäilmaongelmien vuoksi vuoden 2013 alussa. Kaupunginvaltuusto teki päätöksen peruskorjauksesta marraskuussa 2013. Koulun remontin on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan elokuuhun 2015 mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?