Kesätyötapahtuma torstaina Akaassa

Asiantuntija Hannele Nieminen Pirkanmaan TE-toimistosta toivoo niin kesätöistä kuin pysyvämmistäkin työmahdollisuuksista kiinnostuneiden suuntaavan rekrytapahtumaan torstaina Toijalan Kauppiastavarataloon.

Asiantuntija Hannele Nieminen Pirkanmaan TE-toimistosta toivoo niin kesätöistä kuin pysyvämmistäkin työmahdollisuuksista kiinnostuneiden suuntaavan rekrytapahtumaan torstaina Toijalan Kauppiastavarataloon.

Kesätöitä tai pysyvämpää työtä etsivien kannattaa suunnata torstaina 13.3. Pirkanmaan TE-toimistoon Toijalassa, jossa järjestettävillä  Optio-rekrytreffeillä saa tietoa tarjolla olevista työ- sekä myös koulutusmahdollisuuksista. Tapahtuma alkaa kello 14 ja jatkuu kello 16:een asti.

– Pääkohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat nuoret, mutta tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki muutkin, jotka ovat kiinnostuneita työstä. Tarjolla on pysyvämpiäkin työpaikkoja, ei pelkästään lyhytaikaisia ja kausitöitä, kertoo yrityspalveluiden asiantuntija Hannele Nieminen Pirkanmaan TE-toimistosta.

Tapahtumassa saa tietoa muun muassa Akaan kaupungin kesätyöpaikoista sekä Akaan Seudun Osuuspankin ja yhdistysten kesätyöprojektista nuorille. Alma Manu esittelee jakelualan työpaikkoja, Seuturekry sijaisvälitystä ja henkilöstövuokrausyritys Valtti henkilöstöratkaisut omaa toimintaansa.

Koulutustietoa tarjoavat Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto sekä Tredu. Vinkkejä työnhakuun kerrotaan kello 14.30 ja 15.30 alkavissa Spring House Oy:n puolen tunnin infoissa.

Vaskessa avoimet ovet

Tietoa on tarjolla myös yritystoiminnasta kiinnostuneille. Valkeakosken Seudun Kehitys Oy Vaskella on avoimet ovet samaan aikaan rekrytapahtuman kanssa.

– Jos on kiinnostunut yrittäjyydestä, voi poiketa Vaskeen. Yritysneuvojat ovat siellä paikalla, Hannele Nieminen vinkkaa.

Nieminen toivoo, että nuoret lähtevät torstaina rohkeasti liikkeelle kysymään työmahdollisuuksista.

– Tuntuu, että työtä kyllä on tarjolla, mutta joku ei kohtaa. Onko niin, että nuoret ajattelevat, etten minäkään mitä töitä saa, kun on niin paljon työttömiä. Työmahdollisuuksia kyllä on, mutta niiden hakemiseen tarvitaan tiettyä aktiivisuutta. Myös työtehtävät ovat muuttuneet.  Jos ennen johonkin teollisuushalliin tarvittiin paljon tekijöitä, nyt työpaikat voivat olla tosi pieniä. Mutta sieltähän sitä työkokemusta tulee, kun pääsee edes johonkin. Kahden viikon satsi voi olla nuorelle ihan hyvä juttu.

Esimerkiksi Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma kannustaa työnantajia palkkaamaan yläkoulu- ja lukioikäisiä töihin kahdeksi viikoksi. Nuori saa kahden viikon työstä 335 euron palkkion.

– Yritys maksaa pienet työnantajamaksut, mutta ei esimerkiksi lomakorvausta. Tutustu työelämään ja tienaa voi madaltaa kynnystä ottaa nuoria töihin ja samalla työkokemusta vailla oleva nuori näkee, mitä työelämä on. Parhaimmillaan yritys voi harjoittelun jälkeen solmia nuoren kanssa palkkasuhteen vaikka loppukesäksi, jos tyyppi osoittautuu hyväksi ja töitä on, Nieminen toteaa.

Hannele Nieminen kannustaakin myös yrityksiä kyselemään erilaisista mahdollisuuksista työllistää nuoria lyhytaikaiseen tai pidempiaikaiseen työhön. Hannele Niemisen tavoittaa sähköpostilla hannele.nieminen@te-toimisto.fi tai puhelimella numerosta 0295 045692.

Optio-rekrytapahtuma järjestetään Pirkanmaan TE-toimistossa, joka sijaitsee Toijalan torin tuntumassa Kauppiastavaratalossa osoitteessa Kirkkotori 10. Tapahtuman järjestävät Pirkanmaan TE-toimisto, Työvoima liikkeelle Pirkanmaalla -projekti ja Vaske.

Akaan Seudun Osuuspankki on mukana hankkimassa kesätöitä nuorille

Akaan Seudun Osuuspankki tarjoaa viimevuotiseen tapaan akaalaisille yhdistyksille mahdollisuutta palkata alle 18-vuotias akaalaisnuori kesätöihin kahdeksi viikoksi. Pankki maksaa nuoren palkan, joka on kahdelta viikolta 335 euroa. Yhdistys puolestaan maksaa muutaman kympin vakuutusmaksun ja sivukulut. Työaika on kuusi tuntia päivässä.

Akaan Seudun Osuuspankin rahoituspäällikkö Jere Hakala kertoo, että haussa on pesti kymmenelle alle 18-vuotiaalle nuorelle.

– Koska näyttää siltä, että nuorten työnsaanti on vaikeutunut ja moniin paikkoihin on 18 vuoden ikäraja, pankki haluaa olla tukemassa sitä, että nuoremmatkin nuoret pääsevät tutustumaan työhön, Akaan Seudun Osuuspankin rahoituspäällikkö Jere Hakala kertoo.

Yhdistysten ilmoituksia otetaan vastaan pankissa 30.4. asti. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä joko Jere Hakalaan (jere.hakala@op.fi) tai TE-toimiston Hannele Niemiseen (hannele.nieminen@te-toimisto.fi). Viime vuonna pankin tarjoukseen tarttui seitsemän yhdistystä.

Iina Virtanen työllistää toista kesää itsensä jäätelönmyyjänä. Hän myöntää, että jäätelöinen työ on vaikuttanut negatiivisesti omaan jäätelönälkään.  – Ainakaan puoleen vuoteen ei tullut syötyä yhtään.

Iina Virtanen työllistää toista kesää itsensä jäätelönmyyjänä. Hän myöntää, että jäätelöinen työ on vaikuttanut negatiivisesti omaan jäätelönälkään. – Ainakaan puoleen vuoteen ei tullut syötyä yhtään.

Iina Virtanen jatkaa Toijalan torin jäätelökauppiaana

Viime kesänä Toijalan torilla jäätelökioskia pitänyt Iina Virtanen, 17, jatkaa myös ensi kesänä jäätelökauppiaana. Kioskin avajaisia vietetään vappuna.

– Viime kesän kokemus oli sikakiva. Kun koko kesän on töissä, saa siitä hyvät rahat, ja työ on leppoisaa.

Iinan mukaan jäätelökioski ei ollut mikään kultakaivos, mutta tuotti kuitenkin sen verran, että sitä kannatti pitää.

– Palkat saatiin maksettua, mutta säästöä ei jäänyt. Se tuli, mikä oli tavoitteenakin.

Iinan mukaan säällä oli jäätelönmyynnissä iso vaikutus. Pilvisellä, tuulisella tai vähänkin sateisella säällä asiakkaita ei tullut. Sateella kioski oli kiinni, muuten hiljaisina hetkinä myyjät siivosivat, kuuntelivat radiota ja lukivat kirjoja.

Ajatus jäätelökioskista syntyi viime vuonna Iinan kotona, kun perheessä mietittiin kesätyömahdollisuuksia. Itsensä työllistääkseen Iina päätti ryhtyä jäätelökioskin pitäjäksi ja perusti oman toiminimen, jonka nimissä hän teki sopimuksen Ingmanin kanssa. Yhteistyö jatkuu saman jäätelönvalmistajan kanssa myös tulevana kesänä.

Viime kesänä Iina pyöritti kioskia yhdessä Taiga Hakamäen kanssa, ja lisäksi apuna olivat Iinan pikkuveli ja äiti. Tänä kesänä Iina aikoo hoitaa kioskin kaksin uuden työntekijänsä kanssa.

– Teemme kaksin oikeastaan koko kesän. Uusi koppi ja uusia tuotteita tulee, mutta muuten jatketaan aika samoissa merkeissä kuin viime vuonna, Iina kertoo.

Sitova työ ei Iinaa pelota. Töiltään hän aikoo kesällä ehtiä myös kavereiden kanssa festareille ja reissata.

– Varsinkin nyt kun hoidamme kioskia kaksin, on sinne aina pakko mennä. Mutta ei se kuitenkaan ole minulle pakkopullaa. Muita kesätyövaihtoehtoja en oikeastaan edes miettinyt, koska niitä on täältä vaikea saada. Lisäksi ei voi olla parempaa vaihtoehtoa kuin että saat yksin olla itsesi pomo.

Iinan mukaan kokemukset ovat muuttaneet myös suhtautumista yrittäjyyteen mahdollisena tulevana ammattina.

– Ennen olin, että ei todellakaan. Nyt en ole enää varma. Varmaa rahaa se ei missään tapauksessa ole, eikä minulla ole alaa, jolle lähtisin yrittäjäksi, hän miettii.

Jäätelökioski on toukokuussa auki arkisin kello 15–18 sekä viikonloppuisin. Kesäkuusta lähtien kioski palvelee aamusta asti.

11kesätyö3 11kesätyöIinaVirtanen1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?