Kaikki yhdistykset kutsutaan mukaan järjestelyihin

Toijalan Markkinoista halutaan koko Akaan tapahtuma

Tapahtuma-Akaan puheenjohtaja Jani Vehka-aho toivoo, että mahdollisimman moni akaalainen yhdistys tulee mukaan järjestämään Toijalan markkinoita.

Tapahtuma-Akaan puheenjohtaja Jani Vehka-aho toivoo, että mahdollisimman moni akaalainen yhdistys tulee mukaan järjestämään Toijalan markkinoita.

Tapahtuma-Akaa ry on tänäkin vuonna päävastuussa Toijalan Markkinoiden järjestämisestä 6.–7. kesäkuuta. Yhdistyksen puheenjohtajan Jani Vehka-ahon mukaan yhteistyöhön halutaan nyt mahdollisimman moni akaalainen yhdistys.

– Markkinoiden järjestelyt tehdään ihan uudella tavalla. Tapahtuma-Akaa hankkii luvat ja muut, mutta markkinat jaetaan osa-alueisiin, joita hoitamaan etsitään yhdistyksiä. Omia osa-alueitaan ovat esimerkiksi rakentaminen ja purkaminen, järjestyksenvalvonta ja yövartiointi sekä siisteys, Vehka-aho kertoo.

Oman osa-alueensa hoitava yhdistys tai yhdistykset saavat työstään palkkion, joka Vehka-ahon mukaan voisi esimerkiksi siivouksesta olla 500–600 euroa. Markkinapaikkojen myynnin hoitaa LC Toijala, joka pitää myös juomatelttaa perinteisellä paikalla Kantapankin edessä olevalla risteysalueella.

– Lapsille on tänä vuonna tulossa omat Muksumarkkinat viime vuonna järjestetyn Lapsiparkin hengessä. Ohjelma on vielä salaisuus, mutta kaikkea mukavaa on luvassa. Tämän osuuden järjestäminen kiinnostaa varmaan yhdistyksiä, jotka muutenkin toimivat lasten kanssa. Jos se puoli kerää enemmän porukkaa, myös Muksumarkkinoiden ohjelmaan panostetaan enemmän, Vehka-aho kertoo.

Kaikki puhaltamaan yhteen hiileen

Toijalan torille ei ole tulossa tarjoilualuetta viime vuoden tapaan, eikä Kauppiastavaratalon alakerta ole tänä vuonna lainkaan käytössä. Valtatielle sen sijaan suunnitellaan myyntikojujen lisäksi peräkonttikirppistä, jos halukkaita myyjiä löytyy.

Valtatielle tulee Toijalan Markkinoiden ajaksi peräkonttikirppis, jos halukkaita myyjiä löytyy.

Valtatielle tulee Toijalan Markkinoiden ajaksi peräkonttikirppis, jos halukkaita myyjiä löytyy.

Jani Vehka-ahon mukaan Tapahtuma-Akaa tähtää leveämmillä järjestäjäharteilla siihen, että Toijalan Markkinat kasvaisi vuosi vuodelta isommaksi ja houkuttelevammaksi. Jossain vaiheessa myös Toijala saattaa vaihtua Akaaksi tapahtuman nimessä.

– Tavoitteena on, että muutaman vuoden päästä markkinat on tapahtuma, joka on kaksi kertaa isompi ja jonne myyjät hinkuavat tulla. Tässä kaupungissa on yhdistyksiä vaikka kuinka paljon. Jos ne saadaan puhaltamaan yhteen hiileen, vain taivas on rajana. Jos tämä nyt onnistuu näin, ensi vuonna voidaan pyöräyttää tehtävärulettia. Hommia vaihtamalla saadaan järjestämisen tietotaitoa levitettyä.

Toijalan torille ei tänä vuonna tule juoma-aluetta eikä taustalla näkyvän Kauppiastavaratalon kellariin ohjelmaa viimevuotiseen tapaan.

Toijalan torille ei tänä vuonna tule juoma-aluetta eikä taustalla näkyvän Kauppiastavaratalon kellariin ohjelmaa viimevuotiseen tapaan.

Markkinalavalle kasattava ohjelma riippuu sekin myyntipaikkatuloista, mutta Jani Vehka-ahon mukaan suunnitteilla on esimerkiksi Akaa talent, jossa ennakkoilmoittautuneet voivat esitellä taitojaan siveellisyyden ja hyvän maun rajoissa ja selvin päin.

– Herätettäisiinkö myös Akaan tyttö -kilpailu taas henkiin? Sillekin tarvittaisiin vain järjestäjä, Vehka-aho heittää.

Markkinoista kiinnostuneet yhdistykset voivat ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen jani@vehka-aho.fi tai puhelimella numeroon 0400 128 486. Kaikki järjestämiseen osallistuvat yhdistykset saavat maksutta oman markkinapaikan, jolla voivat esitellä toimintaansa. Mukaan haluaville yhdistyksille järjestetään yhteinen suunnittelukokous heti, kun porukkaa on saatu kasaan.

 

 

11Toijalan markkinat411Toijalan markkinat2

Yksi kommentti

  1. Pertti Niemistö

    ”Toijalan torille ei ole tulossa tarjoilualuetta viime vuoden tapaan, eikä Kauppiastavaratalon alakerta ole tänä vuonna lainkaan käytössä.” – melkein itku pääsi kun luin tuon lauseen. Alakerran kekkerit olivat viime vuonna ihan huiput eli siitä kiitos (en muista muistinko kiittää ja kehua tapahtuman aikana tarpeeksi).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?