Juho Pirttijoelle täydet minuutit Latvian-turnauksessa

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edustaa Suomea Latviassa pelattavassa Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta.

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edusti Suomea Latviassa pelatussa  Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta. Kuva Tommi Liljedahl

Akaalainen Toijalan Pallo -49:n kasvatti, nykyisin Valkeakosken Hakaa edustava Juho Pirttijoki selvisi hyvin maajoukkuedebyytistään. 17-vuotias Pirttijoki osallistui Suomen alle 18-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen mukana 4.–6. maaliskuuta Latviassa pelattuun Federation cupiin. Suomi pelasi turnauksessa kaksi ottelua. Tuloksena oli voitto ja tappio.

Ensimmäinen ottelu isäntämaa Latviaa vastaan päättyi 0–2-tappioon.

– Aloitimme hyvin, ja jo alkuminuuteilla meillä oli läpiajo, mutta ei maalia. Omasta paikastaan Latvia rankaisi. Sen jälkeen peli oli tasaista ja kovaa vääntöä.  Lopussa isännät tekivät loppunumerot. Latvia oli tasaisen kova, mutta ei ylivoimainenkaan, kookas toppari analysoi ensimmäistä maaottelupeliään.

Ensimmäinen peli maajoukkuepaidassa oli hyvä esitys. Joukkueen valmentaja Jarkko Wiss palkitsi Juhon maajoukkueviirillä, joka tarkoitti parasta peliesitystä kyseisessä ottelussa.

Pronssiottelussa vastaan asettui Azerbaidzhan.

– Joukkue oli toki taitavista yksilöistä kasattu ja näppärä pallon kanssa. Mutta kuten kiekkoleijonat mekin näytimme, mikä on joukkuepelaamisen vahvuus, kommentoi Juho Pirttijoki kuin kokeneempikin peluri.

Tämän pelin Suomi kuittasi itselleen 3–2. Molemmissa otteluissa vaalea toppari pelasi täydet peliminuutit. Maaottelu-ura ja toivottavasti pitkä on näin komeasti avattu.

Maajoukkue pelaa seuraavan kerran kaksoismaaottelun Puolassa 1.–3.  huhtikuuta isäntämaata vastaan. Parin viikon sisällä selviää, onko akaalaisen nimi jälleen nimetyssä joukkueessa.

Juho Pirttijoen tauko turnauksen jälkeen jäi lyhyeksi, sillä Hakan A-junioreiden SM-karsintasarja jatkui 8.3. Seinäjoen Jalkapalloklubia vastaan. Valkeakosken Saharan kentällä Hakalle tuli 0–3-tappio.

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edusti Suomea Latviassa pelatussa  Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta. Kuva Tommi Liljedahl

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edusti Suomea Latviassa pelatussa Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta. Kuva Tommi Liljedahl

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?