Koulutuslautakunta hyväksyi Aseman koulun lakkauttamisen

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa johti keskustelua Aseman koulun lakkauttamisesta järjestetyssä kuulemistilaisuudessa 12. helmikuuta Kirkonkylän koululla.

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa johti keskustelua Aseman koulun lakkauttamisesta järjestetyssä kuulemistilaisuudessa 12. helmikuuta Kirkonkylän koululla.

Aseman koulun lakkauttamisprosessi etenee. Torstaina kokoontunut Akaan koulutuslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Kylmäkosken Aseman koulu lakkautetaan 1.8.2014. Koulutuslautakunnan jäsen Tuomo Närkki (kok) jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Päätöksen perusteena on oppilasmäärän lasku. Tällä hetkellä Aseman koulussa on 39 oppilasta. Ennusteen mukaan ensi lukuvuonna oppilasmäärä jäisi alle 30 oppilaan. Koulun toiminnan jatkamiseen ensi syksynä ei ole varattu kaupungin budjetissa määrärahaa.

Aseman koulun lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirtyvät Kirkonkylän kouluun.  Urjalan Aseman kouluun  ja Urjalan yläkouluun on vaihtamassa Aseman koulun 21 oppilasta. Heistä 12 on menossa Urjalan Aseman kouluun ja 9 Huhdin kouluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?