Vanhat taistelutoverit virallisesti saman nimen alle

Leijona-futsal haluaa Akaan lajin keskipisteeseen

Maakuntalehden kyläseuraksi tituleeraama Kylmäkosken Veikkojen nimi jää historiaan, kun Akaaseen syntyy kaupunginosat yhdistävä Leijona-futsal. Samalla Kylven liigajoukkueen managerina toiminut Jarmo Airaksinen luovuttaa managerin tehtävät gepardimies Tuukka Hakalalle.

Kylmäkosken Veikkojen nimi jää historiaan, kun Akaaseen syntyy kaupunginosat yhdistävä Leijona-futsal. Samalla Kylven liigajoukkueen managerina toiminut Jarmo Airaksinen luovuttaa managerin tehtävät gepardimies Tuukka Hakalalle.

Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueet ja Toijalan Valppaan futsal-joukkue FC Gepardi jäävät niminä historiaan, kun akaalaiset futsal-joukkueet siirtyvät pelaamaan Leijona-futsal -nimen alle.

– Emme halua enää brändätä itseämme kyläseurana. Akaa on uusi kaupunki, ja haluamme nostaa itsemme kaikkien kaupunginosien joukkueeksi ja samalla koko Etelä-Pirkanmaan yhtenäiseksi joukkueeksi, Kylmäkosken Veikkojen liigajoukkueen futsal-manageri Jarmo Airaksinen perustelee.

Nimenmuutos on osa akaalaisen futsalin strategiatyöryhmän tulevaisuudenvisiota, joita esiteltiin Toijalan Monitoimihallilla viime viikon torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Kylvelle meneillään oleva futsal-kausi on kymmenes, joista kaksi viimeistä on saatu pelata liigassa.

–  Olen tietysti vähän haikealla fiiliksellä, kun olen ollut yli 20 vuotta Veikkojen toiminnassa mukana. Mutta seurahan ei mihinkään häviä, vaan ainoastaan futsal-toiminta keskittyy Leijona-futsal nimen alle, Jarmo Airaksinen kuvailee.

Uuden nimen toivotaan lähentävän Akaan eri kaupunginosien futsal-porukoita sekä tuovan toimintaa lähemmäksi katsojia.  Toijalan Valppaan FC Gepardi on kahden kauden ajan pelannut farmiseurana, ja siirtyminen kokonaan Kylmäkosken Veikkojen alaiseen Leijona-perheeseen synnyttää porukasta käytännössä futsalin kakkosjoukkueen.

–  Tavoitteemme on, että ensi vuonna meillä on ykkösjoukkue eli liigajoukkue, kakkosjoukkue sekä toivon mukaan nelosdivarin joukkue. Lisäksi meillä on hetkellä B- ja C-poikien sekä E-tyttöjen joukkueet, tarkoituksenamme on lisätä juniorijoukkueiden määrää, Airaksinen linjaa.

Tuukka Hakalasta uusi manageri

Torstain tiedotustilaisuudessa Jarmo Airaksinen ilmoitti jättäytyvänsä pois liigajoukkueen managerin paikalta kantamaan vastuuta koko futsal-toiminnasta. Airaksisen saappaissa jatkaa vahva gepardimies Tuukka Hakala, joka toteaa Gepardin ja Kylven futsal-joukkueiden muodostuneen jo ikään kuin yhdeksi seuraksi.

– Tämä on luonnollinen ratkaisu, joka mahdollistaa sen, että pystymme käyttämään samoja pelaajia paljon paremmin ilman kahden eri seuran aiheuttamaa byrokratiaa. Vaikka meillä on ollut mukavia keskinäisiä taisteluja, tärkeintä on, että Akaa-futsal menee eteenpäin Tuukka Hakala painottaa.

Hakalalla on takanaan yhdeksän vuoden kokemus liigavalmentajana, mutta oppia on tullut viimeisten parin vuoden aikana myös Kylven ihmisten kanssa toimiessa.

–  Olen tunnettu omapäisenä ja omatahtoisena kaverina, mutta olen nyt oppinut, että muitakin ihmisiä voi kuunnella. Leijona-futsal on rakennettu niin hyvistä henkilöistä, ettei minun ole tarpeen olla enää mikään julma käskijä, vaan pikemminkin ohjata toimintaa oikeaan suuntaan, Tuukka Hakala tunnusti ensimmäisessä suorassa nettitelevision kautta lähetetyssä tiedotustilaisuudessa.

Satsaus junioritoimintaan

Myös junioritoiminnassa on jo tänä vuonna toimittu käytännössä yhteisenä Akaana.

–  Olemme tehneet junioriyhteistyötä Toijalan Pallon kanssa, ja tarkoituksena oli lisätä juniorijoukkueita ja houkutella mukaan pelaajia myös Viialan Peli-Veikkojen ja Urjalan Palloseuran riveistä.

Jalkapallojunioreille futsal tarjoaa mahdollisuuden pelata kilpailumielessä myös talviaikaan.

– Pelien ja harjoitusten lisäksi meillä on tarjota valmentajakoulutusta, ja meillä on paljon annettavaa myös tuleville juniorivalmentajille.

Vahvistusta Serbiasta?

Airaksinen uskoo, että akaalaisen futsalin tulevaisuus rakentuu pitkälti omavaraisuuteen juuri junioritoiminnan kautta, mutta ovet ovat avoinna myös ulkopuolisille vahvistuksille.

– Ensi vuotta varten meillä on jo yksi uusi esisopimus yhden ulkomaalaisen pelaajan kanssa. Vaikka pelaajiemme runko tulee nyt ja tulevaisuudessa Etelä-Pirkanmaalta, haluaisimme olla niin haluttu joukkue, että meille tarjottaisiin vastaisuudessa pelaajia.

Serbialaisvahvistuksen näytön paikka on Lontoossa, jonne liigajoukkue matkustaa vapun jälkeen kohdatakseen futsalin pääsarjan joukkueen.  Sitä ennen jännitettävää riittää vielä kotikentällä Akaassa. Tuleva manageri Tuukka Hakala sanoo lähtevänsä siitä, että liigapaikka pysyy tulevaisuudessakin, ja pudotuspelipaikka tulee kaupan päälle.

–  Uskon, että joukkue menestyy ja lyhyellä aikavälillä olemme taistelemassa mitaleista. Mutta siihen tarvitaan sekä pelaajien että meidän kaikkien panostusta, Hakala linjaa.

Liigajoukkueen seuraava kotipeli pelataan ensi lauantaina Toijalan Monitoimihallilla Turun TPK:ta vastaan.

–  Toivomme, että lehterit täyttyisivät edellisen kotipelin tapaan kannattajistamme. Jos futsal olisi yhtä suosittua muualla Suomessa kuin Akaassa, ei lajilla olisi mitään hätää, Hakala ja Airaksinen kiittelevät futsalin aktiivista kannattajajoukkoa.

Jarmo Airaksinen on luotsannut Kylve futsal-joukkueen liigaan. Tuukka Hakala astuu Airaksisen saappaisiin. Samalla FC Gepardin farmijoukkueesta tulee Leijona-perheen kakkosjoukkue.

Tuukka Hakala (oik.) astuu Jarmo Airaksisen liigajoukkueen managerin saappaisiin. Samalla FC Gepardin farmijoukkueesta tulee Leijona-perheen kakkosjoukkue.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?