Pitkäaikaistyöttömien määrä rajussa nousussa

Työttömien työnhakijoiden määrä oli tammikuussa korkeammalla tasolla kuin viime vuosina on totuttu. Tammikuun lopussa Pirkanmaalla oli työttömiä työnhakijoita 14,5 prosenttia. Koko maassa luku oli 12,5 prosenttia.

Akaassa työttömyysprosentti oli 14,1, Urjalassa 15,4 ja Valkeakoskella 14,1. Avoimia työpaikkoja oli Akaassa 39, Urjalassa 5 ja Valkeakoskella 59.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Pirkanmaalla 36,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten määrän ollessa lähes 12 000 henkilöä. Pitkäaikaistyöttömiä työnhakijoita oli yhtä paljon viimeksi vuonna 1997.

Naisten osuus työttömistä oli 43 prosenttia ja miesten 57 prosenttia. Naisten suhteellinen osuus on laskenut viime vuodesta. Miesten osuus on erityisen suuri yli kaksi vuotta työttömänä olleissa.

Eniten työttömiä oli teollisessa työssä, teknisessä, luonnontieteellisessä, yhteiskuntatieteellisessä ja taiteellisessa työssä, luokittelemattomassa työssä sekä hallinto- ja toimistotyössä. Työttömien työnhakijoiden suhteellinen määrä nousi voimakkaimmin vartiointi- ja suojelutyössä, terveydenhuolto- ja sairaanhoitotyössä, teknisessä työssä ja lasten päivähoidossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?