Leijonaluolassa tapellaan pudotuspelipaikoista

Futsal-liigan tämäniltainen täysi ottelukierros tarjoaa monta makupalaa lajin seuraajille. Toijalan Monitoimihallin parketilla kohtaa kotijoukkue Kylmäkosken Veikot naapurikaupunki Valkeakosken Mad Maxin. Kuumaa futsal-liigahuumaa on siis aistittavissa Monitoimihallilla tänään keskiviikkona alkaen kello 19.

Tervarit vahvempi lauantaina

Veikkojen vieraspeli lauantaina 22. helmikuuta päättyi Tervareiden vieraana Oulussa tappioon. Numerot Tervareille 5–3 (3–1).

Vesa Pajula latasi 0–1 johtonumerot Veikoille ajassa 07.44. Jo 08.08 oltiin kuitenkin tasalukemissa. Johto venyi kahden maalin eroksi jakson viimeisen kahden minuutin aikana. Tervarit käyttivät häikäilemättömästi tekopaikkansa ansaiten näin täysin johtopaikkansa. Veikot tekivät tuloksettomia vierailuja kotijoukkueen maalin edustalle. Tehot olivat kateissa. Kaava jatkui samantyylisenä toisellakin jaksolla. Ensimmäisestä maalista vastasi superkuumaa kevättä pelaava Veikkojen Jussi Nyström kaventaen pelin lukemiin 3–2. Tervareiden nykäistyä eron kolmeen osumaan onnistui vielä Veikoista Jukka-Pekka Jyrämö. Ei voi sanoa, ettei Veikoille olisi tarjottu edes pisteenkin mahdollisuutta. Tulos oli se, mikä oli. Katseet oli suunnattava jo tulevaan kotiotteluun.

Veikot Mad Maxille valloittamaton linnake

Ei pisteitä Apialta, eikä myöskään monarilta. Siinä Valkeakoskelaisen Mad Maxin menestymätön historia Veikkoja vastaan futsal-liigassa. Tämän illan liigaottelussa panosta on ihan kiitettävän paljon. Liigan pudotuspeliviivan tuntumassa tunnelma tiivistyy. Tilanne siinä on tällainen:

7. SoFo 17 ott. 22 pist.

8. KylVe 17 21

9. Mad Max 17 18

10. ESC 17 18

11. TPK 17 15

12. FC Rauma 17 5.

Näistä FC Rauma pudonnee suoraan ykkösdivisioonaan. Veikkojen valmentaja Tero Kivistö muotoilee tilanteen näin:

– Pakkovoittoa ei ole, sillä muitakin pelejä on voitettava. Mutta tokihan tuota voittosarjaa on kiva jatkaa.

– Molemmat joukkueet kärsivät tappiot viikonloppuna. Mad Maxin maalin tappio kotona KaDy:lle varmaan kirvelee.

Illan joukkueet väänsivät syyskierroksella tiukasti Apialla Veikkojen voittaessa lopulta 2–3. Pystyykö Maxin miehistö eliminoimaan Veikkojen maaliruiskut? Ärhäkkä Vesa Pajula on edelleen huippuiskussa. Superkuuman Jussi Nyströmin kanuuna on tulikuuma ja hyvässä rasvassa. Kyllä jännityksentäyteinen ilta on tulossa monarille.

Tämän keskiviikon ottelun jälkeen Veikoilla on vieraspeli. Leijonapaidat matkustavat lauantaina 1. maaliskuuta Liikunnan Riemun vieraaksi Jyväskylään. Peli siellä alkaa jo kello 12.