Älykello meni Köyhien Poikien kalamiehelle

Timo Salo arvelee älykellon ilahduttavan erityisesti lapsiaan, mutta lupaa myös itse paneutua sen toimintaan.

Timo Salo arvelee älykellon ilahduttavan erityisesti lapsiaan, mutta lupaa myös itse paneutua sen toimintaan.

Akaan Seudun tilaaja-arvonnassa Sony Smart Watch -älykellon on voittanut Timo Salo Tarttilasta. Salo arvelee palkinnon olevan erityisesti 11-vuotiaan poikansa ja 9-vuotiaan tyttärensä mieleen.

– Sanotaan, että itse olen vanhan liiton miehiä, mutta yritetään opetella ja pysyä lasten perässä. Sieltä tuntuu enemmän löytyvän tietotaitoa.

Salo on syntyperäinen valkeakoskelainen ja asunut Tarttilassa 2000-luvun alkupuolelta asti. Akaan Seutua hän tilaa erityisesti Saarioispuolen asioiden vuoksi.

Kala-allerginen kalamies

Tervakosken paperitehtaalla vuorotöissä käyvä Salo on kalamies, joka kalastaa ympäri vuoden ja asuu kesät mökillä Vanajan rannalla Sääksmäen sillan pielessä. Miestä ei pitele pois järveltä sekään, että hän itse ei allergian takia voi syödä lainkaan kalaa. Haistelukin on pahasta.

– Mutta suku on pysynyt hyvin kalassa. Nuorempana kalastuksen viehätys oli saalis ja se jännitys, mutta vanhemmiten se on akkujen latausta, jossa saa ajatukset ihan muualle ja raitista ulkoilmaa. Ja kun asuu melkein koko kesän järven rannassa, näkee Vanajan monimuotoisuuden kelien puolesta. Koko Vanaja on mahtava silmälle. Välillä tukka ei meinaa pysyä päässä, kun tulee niin lujaa ja välillä on peilityyntä. Se on upeaa. Mökki on henkireikä, vaikka se välillä onkin työsiirtola, Salo tuumaa.

Talvisin Salolla on järvellä muutama matikkakoukku. Hän harmittelee järven jäätyneen tänä talvena niin myöhään, että paras mateen kutuaika oli jo ohi.

– Sellaisiakin talvia on ollut, että madetta on saatu joulupöytään.

Salon suurin made muutaman vuoden takaa painoi 4660 grammaa.

– Kun pidin sitä vyötäröllä, se ulottui maahan asti. Siitä tuli monta soppaa.

Heikot jäät eivät ole Saloa yllättäneet, mutta pari vuotta sitten hän joutui jääkylmään veteen pelastaakseen Paukku-koiransa hengen. Päivää ennen kuin Vanaja jäätyi, Salo ajoi veneellä kiveen Visavuoren edustalla, minkä seurauksena koira putosi veteen ja alkoi vajota pohjaa kohti. Salo sai napattua kiinni koirasta pitäen samalla kiinni veneen laidasta.

– Onneksi oli 300 euron henkivakuutus päällä. Ei voi kuin suositella kaikille kelluntapukua. Kelluimme siinä sellaiset 15 minuuttia. Tuuli painoi meidät rantaa kohden, kunnes jalat ylettyivät jo pohjaan. Voin kertoa, että kylmää oli. Kyllä siinä aika yksinäiseksi olonsa tunsi, kun roikkui paatin reunassa koira kainalossa.

Köyhiä Poikia

Kalastuksen ohella myös musiikki on Salon sydäntä lähellä. Salo soittaa Köyhät Pojat -yhtyeessä, joka kolmas levy Ihmisiä vaan ilmestyi viime vuoden puolella. Suomipoppia ja -rokkia esittävään bändiin kuuluvat rumpali Salon lisäksi valkeakoskelaiset laulaja-kitaristi Vexi Täyränen, basisti-sanoittaja-säveltäjä Tero Lahtinen ja kosketinsoittaja Mertsi Mäkinen. Kun jäsenistä kaksi on vuorotöissä ja kaksi päivätöissä, keskittyy keikkailu kesäaikaan.

– Pahimmillaan meillä on ollut joskus yli 20 keikkaa vuodessa, jotka painottuivat kesäajalle. Silloin soittaminen tuntui puoliammattilaiselta. Yksi ikimuistettavista keikoista oli pari kolme vuotta takaperin työväen musiikkitapahtumassa, jossa soitimme Popedan jälkeen. Meitäkin oli ihmettelemässä 3500 ihmistä. Tällaisilla highlighteilla jaksaa.

Timo Salo arvelee älykellon ilahduttavan erityisesti lapsiaan, mutta lupaa myös itse paneutua sen toimintaan.

Timo Salo arvelee älykellon ilahduttavan erityisesti lapsiaan, mutta lupaa myös itse paneutua sen toimintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?