Kaupunki maksaa lukiolaisten kyydit kokonaan

Akaan kaupunki maksaa kokonaan niiden akaalaisten Akaan lukion oppilaiden koulukuljetuksen julkisella kulkuneuvolla, joiden koulumatka on yli viisi kilometriä. Koulutuslautakunta päätti asiasta 6. helmikuuta. Samalla lautakunta päätti, että Akaan lukion toiminta keskitetään pysyvästi Toijalaan 1.8.2014 alkaen.

Sivistysjohtaja Jukka Oksa esitti, että kaupunki korvaa 1.8.2014 alkaen Akaan lukion opiskelijoille korvauksen yli viiden kilometrin koulumatkoista siten, että opiskelijan maksettavaksi jää korkeintaan Kelan omavastuun suuruinen summa. Koulutukslautakunnan kokouksessa ennen keskustelun alkua Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen ja kuusi oppilaskunnan edustajaa jättivät lautakunnalle oppilaskunnan vetoomuksen Akaan lukion ilmaisen koulukyydityksen jatkamiseksi ja poistuivat sitten kokouksesta.

Keskustelun aikana Kirsi Nord-Sarkola (sd) esitti, että lukiolaisten koulumatkoja ei maksettaisi. Esitystä ei kannatettu.

Esityksen ilmaisesta kyydistä yli viiden kilometrin päähän teki Mika Setälä (kd), ja hänen esitystään kannatti Arto Lehtinen (sd). Äänestyksessä Setälän esitystä kannattivat Lehtisen lisäksi Anniina Kauppi (vas), Tomi Koistinen (kok), Mirva Ritari (kok), Kari Taberman (sd), Heli Einola-Virtanen (ps) ja yllättäen myös Kirsi Nord-Sarkola.

Sivistysjohtajan ehdotusta kannatti Tuomo Närkki (kok).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?