Ydinsota rankkareilla kaukalopallomestariksi

Kaukalopallon Akaan puulaakimestari Ydinsota. Kuva: Jukka Koskinen.
Kaukalopallon Akaan puulaakimestari Ydinsota. Kuva: Jukka Koskinen.

Jännittäväksi meni tämän vuoden kaukalopallopuulaakin loppuottelu. Mestaruudesta pelanneet Ydinsota ja Toijalan Toivot venyttivät ratkaisun aina rangaistuskuljetus kilpailuun asti. Jo 1–4-lukemin tappiolla ollut Ydinsota kasvoi kuitenkin henkisesti sen verran, että mestaruuspokaali vaihtoi jälleen osoitetta. Loppulukemat vihreäpaitaiselle Ydinsodalle rangaistuskuljetuskilpailun jälkeen 7–6. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 6–6 (1–4).

Yllätyksenpoikanen pudotuspeleissä

Puolivälierä- ja välieräpelit ratkottiin suuremmitta yllätyksittä. Varsinkin puolivälieräotteluissa erot olivat selvät. Isolle ennakkosuosikille Rastaille ei sittenkään suotu loppuottelupaikkaa. Vajaamiehisyys sekä Ydinsodan parantunut peliote olivat liikaa välieräottelussa. Toinen välieräpari K-Pallo ja ToTo väänsivät tiukasti loppuun asti. Paikkaa finaalipeliin tarjottiin myös K-Pallolle. Ei maistunut, sillä väliin jopa aika ponnettomia olivat maalintekoyritykset. ToTo pelasi joukkueena paremmin.

Pronssista ei suurta hurmosta saatu. Vasta 0–6-tilanteessa K-Pallo sai kavennusmaalinsa. Maalintekijänä oli Harri Puustinen. Kolmossijan pokanneen Rastaiden tehomiehenä pronssiottelussa hääri Teemu Inkinen neljällä osumalla. Rastaiden muut maalintekijät olivat Henri Vilpas 2, Pasi Reunanen 2 ja Miika Moisio 1.

Finaaliottelu oli vauhdikas ja lopulta kihelmöivän tiukka. Alkuun ToTo näytti tasonsa molempien maalien edessä. Hannu Ruusuvuori joukkueen maalissa oli erinomainen. Hyökkäyspäässä Timo Suojapuro sekä Jani Välimaa olivat alati vaarallisia. Ydinsodan ryhtiliikkeen aloitti Risto Parikka kahdella nopealla maalillaan toisen puoliajan alussa. Lopulta Miikka Huikon reilu kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä laukoma 6–6-maali vei ottelun viiden minuutin jatkoajalle.

Tässä ei ratkaisua syntynyt. Rangaistuskuljetuskilpailun aloitti ToTo:n Timo Suojapuro varmalla viimeistelyllä. Ydinsodan Miikka Huiko puolestaan epäonnistui. Seuraavassa parissa Jani Välimaa epäonnistui, mutta Risto Parikka viimeisteli varmasti. Teemu Levon roiskaistua pallon päätyverkkoon siirtyi ratkaisun avaimet Ilari Liitin käsiin. Maila ei pitkän miehen käsissä tutissut. Pallo sinne kuuluisaan yläpeltiin, ja mestaruusjuhlinta voitiin aloittaa.

Ydinsodan taipaleella kohti mestaruutta oli karikoita, mutta ne selvitettiin. ToTo:n maalivahti Hannu Ruusuvuori oli alkusarjassa ylikäymätön este. Ja loppuottelussa notkea ja nopea veskari oli myös vaikea ohitettava. Lopulta siinä onnistuttiin, kun tarpeeksi tehtiin töitä.

Kun ilmat selvästi lauhtuivat, saatiin ratkaisupeleissä kiitää kohtuuhyvällä jäällä. Nyt lämpötilat ovat kääntyneet selvästi plussalle, eikä kauden jatkamisesta Akaa Cupin merkeissä voida olla ollenkaan varmoja. Järjestäjät kiittävät jälleen hyvähenkisesti turnaukseen suhtautuneita kaukalopalloihmisiä.

Ydinsodan mestarijoukkue: Jarkko Joela, mv. Miikka Huiko, Markus Jantunen, Lauri Järvi, Ilari Liiti, Vesa Mikkola, Antti Nieminen, Ilkka Nieminen, Risto Parikka, Kim Pinola, Marko Sakari, Jaakko Teinilä, Jarkko Vehmaa, Juha Vehmaa.

Loppuottelu. 6.2. Ydinsota–ToTo 7–6 rk. 6–6 (1–4). Maalit: 00.20 R. Parikka, 1–0. 05.30 J. Välimaa, 1–1. 09.40 T. Levo, 1–2. 14.40 Henri Sihvonen, 1–3. 19.50 J. Välimaa, 1–4. 22.00 R. Parikka, 2–4. 22.30 R. Parikka, 3–4. 24.40 T. Suojapuro, 3–5. 25.15 K. Pinola, 4–5. 33.40 M. Sakari, 5–5. 36.20 T. Levo, 5–6. 37.40 M. Huiko, 6–6.

Rangaistuskuljetus kilpailu: T. Suojapuro, ToTo, maali. M. Huiko, Ydinsota, ei maalia. J. Välimaa, ToTo, ei maalia. R. Parikka, Ydinsota, maali. T. Levo, ToTo, ei maalia. I. Liiti, Ydinsota, maali.

Pronssiottelu: 6.2. Rastaat-K-Pallo 9–1. Välierät: 5.2. K-Pallo-ToTo 1–3. Rastaat-Ydinsota 4–5. Puolivälierät: 4.2. Ydinsota-Katacross 5–2. ToTo-ToRu 6–1. Kolkatan Kovat-K-Pallo 3–8. Rastaat-Akaan Pauke 8–1.

Kahdeksan joukkuetta mukana

Akaan kaupungin kaukalopallopuulaakin mestaruutta tavoitteli kahdeksan joukkuetta. Lohkossa A pelasivat Kolkatan Kovat, Rastaat, Toijalan Toivot, Ydinsota. Lohko B:n joukkueet olivat Akaan Pauke, FC Katacross, K-Pallo, Toijalan Reserviupseerikerho.

Toijalan keskuskaukalolla pelatun puulakin alkusarjan ottelut eivät tarjonneet suuria yllätyksiä. A-lohkon Rastaat murjoi kevyesti kolme vastustajaansa. B-lohkon suosikkina pidettiin kokenutta K-Palloa.

Alkusarjan ottelut: Rastaat-ToTo 5–2, Rastaat-Ydinsota 5–3, Kolkata-Ydinsota 0–5, Akaan Pauke-Katacross 2–8, K-Pallo-Katacross 6–3, K-Pallo-Toru 6–4, ToTo-Kolkata 11–2, ToTo-Ydinsota 5–2, ToRu-Katacross 2–3, Akaan Pauke-ToRu 2–5, K-Pallo-Akaan Pauke 5–6, Kolkata-Rastaat 3–9.

Rovaniemellä nykyisin asuva laulaja Janne Raappana jakoi palkinnot loppuottelussa. Kättelyvuorossa Toijalan Toivojen Mikko Rajamäki. Raappana pelasi useana vuonna kaukalopalloa ToTossa.
Rovaniemellä nykyisin asuva laulaja Janne Raappana jakoi palkinnot loppuottelussa. Kättelyvuorossa Toijalan Toivojen Mikko Rajamäki. Raappana pelasi useana vuonna kaukalopalloa ToTossa.
Pronssijoukkue Rastaiden Henri Vilpas teki pronssiottelussa kaksi ensimmäistä maalia.
Pronssijoukkue Rastaiden Henri Vilpas teki pronssiottelussa kaksi ensimmäistä maalia.