Hattutemppu auttoi historialliseen voittoon

Jussi Nyströmin ruuti on rutikuivaa

 

Janne Hevonoja palkittiin sadasta futsalottelusta Kylmäkosken Veikkojen paidassa. Palkinnon jakoi päävalmentaja Tero Kivistö ja futsalmanageri Jarmo Airaksinen. Kuva Jukka Koskinen.

Janne Hevonoja palkittiin sadasta futsalottelusta Kylmäkosken Veikkojen paidassa. Palkinnon jakoi päävalmentaja Tero Kivistö ja futsalmanageri Jarmo Airaksinen. Kuva Jukka Koskinen.

Kylmäkosken Veikot käänsi kovan kannon nurin niskoin futsal-liigassa viime sunnuntaina. Ekenäs Sport Club Tammisaaresta on kuulunut Veikkojen viheliäisimpiin vastustajiin seuran futsal-historiassa. Nyt ESC sai poistua Toijalan Monitoimihallilta 3–2-tappion kärsineenä.

Ottelu alkoi juhlahetkellä, kun Janne Hevonoja palkittiin sadasta Veikkojen paidassa pelaamastaan futsal-ottelusta.

Vaikka joukkueen muodostaa monta henkilöä ja monta tekijää, voi yksi mies paljon saada aikaan. Jussi ”Kultajalka” Nyström antoi kanuunansa puhua tuhoisaa kieltään, ja se tarkoitti sunnuntai-iltapäivänä kolmea maalia.

Johan Estlander vei vierasjoukkueen 0–1 johtoon pelikellon näyttäessä 6.58. Sen jälkeen tahtipuikon heiluttelusta vastasi liigan ykköstykki Nyström. 8.55 1–1, syöttäjänä Henri Ojala, 11.05 Veikot 2–1 johtoon, syöttäjänä Jukka-Pekka Jyrämö ja jo ajassa 11.56 3–1. Syöttäjänä toistamiseen Ojala. Ottelun kaikki maalit oli nähty, kun Arber Istrefi tulitti vapaapotkusta joukkueensa toisen maalin. Jaksoa oli tällöin jäljellä enää 17 sekuntia.

Toinen jakso oli kovaa asemasotaa varsinkin leijonapaidoilta. ESC tulitti välillä hyvinkin vaarallisesti, mutta Veikkojen rivit kestivät takaiskuitta. Kun pisteitä kovasti kaivataan, mutta mikään ei tunnu onnistuvan, menee tilanne usein psyyken puolelle, kuten tässäkin ottelussa. Tammisaarelaiset tunsivat olevansa useasti tuomariratkaisuissa kärsivänä osapuolena. Tämä korpesi etenkin Mergim Bushia, ja mies sai toisen varoituksen joutuen ulosajetuksi.

Voitto oli Veikoille historian ensimmäinen tammisaarelaisista ykkösdivisioonassa tai liigassa. Tämä tulos helpotti, mutta ei vielä suinkaan riitä. Joukkueella on runkosarjassa kuusi peliä pelaamatta. 22.2. kohdataan Tervarit vieraskentällä Oulussa. Kuuma paikallispeli on vuorossa keskiviikkona 26. helmikuuta, kun Mad Max Valkeakoskelta saapuu leijonaluolaan.

Jukka Koskinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?