Viialan terveysaseman puolesta kerättiin 1500 nimeä

Nimilistat olivat loppuvuodesta esillä Viialan kaupoissa, muissa liikkeissa ja kirjastossa.

Nimilistat olivat loppuvuodesta esillä Viialan kaupoissa, muissa liikkeissa ja kirjastossa.

Viialassa on kerätty nimiä Viialan terveysaseman säilyttämisen puolesta. Terveysaseman palvelujen karsiminen ja siirtäminen suunnitellulle uudelle Akaan terveysasemalle on ollut viime vuosina esillä eri työryhmissä. Sitä esitetään myös tuoreessa Akaan palveluverkkotyöryhmän loppuraportissa.

Valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen välitti nimilistat hallintopäällikkö Sisko Tiusaselle kaupunginhallituksen kokouksessa 10. joulukuuta, jolloin nimiä oli kasassa 1404. Lisää nimiä toimitettiin 21.1.2014, ja Tiusanen arvio niitä olevan yhteensä noin 1500.

Akaan palveluverkkotyöryhmä esittää, että suurin osa Viialan terveysaseman toiminnasta siirtyisi  uudelle Akaan terveysasemalle.

Akaan palveluverkkotyöryhmä esittää, että suurin osa Viialan terveysaseman toiminnasta siirtyisi uudelle Akaan terveysasemalle.

Nimilistoja oli loppuvuodesta Viialan kaupoissa ja muissa liikkeissä sekä kirjastossa. Hallintopäällikkö Sisko Tiusasen mukaan kaupunki merkitsee adressin tiedoksi. Jos asiasta olisi tehty kuntalaisaloite, se olisi voinut mennä kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

– Kuntalaisaloitteen voi tehdä yksinkin, mutta valtuustokäsittelyyn tähtäävään kuntalaisaloitteeseen tarvitaan vähintään kaksi prosenttia äänivaltaisista kaupungin asukkaista. Akaassa on noin 13 000 äänioikeutettua asukasta.

Adresseja on Akaassa kerätty viime aikoina myös kirjastojen säilyttämisen puolesta ja aiemmin muun muassa Toijalan torin liikennejärjestelyistä. Näistäkään asioista ei ole tehty kuntalaisaloitetta. Kuntalaisaloitteen voi tehdä esimerkiksi Internetissä osoitteessa kuntalaisaloite.fi. Samoilla sivuilla voi myös selata Suomen eri kaupungeissa tehtyjä aloitteita.6Viialan terveysaseman adressi4 6Viialan terveysaseman adressi2 6Viialan terveysaseman adressi1

Kaikissa nimilistoissa oli sama otsikko ja osassa myös numerointi nimien edessä.

Kaikissa nimilistoissa oli sama otsikko ja osassa myös numerointi nimien edessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?