Leijonat lahjoittivat heijastimia Hirvialhon oppilaille

Veera Pohja (vas.), leijonien presidentti Jukka Virtanen, opettaja Niina Lehto sekä Eerika Rantanen esittelevät hauskannäköisiä heijastimia.
Veera Pohja (vas.), leijonien presidentti Jukka Virtanen, opettaja Niina Lehto sekä Eerika Rantanen esittelevät hauskannäköisiä heijastimia.

Lions Club Viiala lahjoitti viime viikolla heijastimet Hirvialhon koulun oppilaille. Vaikka päivät ovat jo pitenemään päin, on aamuisin ja iltaisin edelleen hämärää.

9B-luokan luokanvalvoja Niina Lehto pyysi leijonilta heijastinlahjoitusta. Hän on itse autoilijana joutunut läheltä piti -tilanteisiin, kun ei ole huomannut ilman heijastinta kulkevia nuoria.

– Alakoululaiset käyttävät hyvin heijastimia ja heijastinliivejä, mutta yläkoulussa asia on toisin. Lisäksi etenkin pojilla ulkovaatteet ovat usein tummia, mikä osaltaan heikentää heidän näkyvyyttään hämärässä, Lehto tuumii.

Nuorempien lasten vaatteissa myös on valmiiksi heijastinnauhoja enemmän kuin nuorten vaatteissa.

Leijonien presidentti Jukka Virtanen kertoo, että heijastimia riittää jaettavaksi Rasin koulullekin. Niitä on tarkoitus jakaa kouluissa myös ensi syksynä.

Hirvialholla kuten muissakin kouluissa on liikenneturvallisuuteen liittyviä tapahtumia ja teemapäiviä, joissa muistutetaan muun muassa heijastimien käytöstä. Silti se unohtuu monelta oppilaalta.

9B-luokan oppilaat Eerika Rantanen ja Veera Pohja vahvistavat, heijastimen käyttö unohtuu joskus, vaikka he pyrkivätkin käyttämään sitä. He eivät ole silti kokeneet koulutiellä vaaranpaikkoja.

Tytöt lupasivat ottaa uudet heijastimet heti käyttöön.