Eurooppa avautuu valokuvataulujen muodossa kaupunginkirjastossa

Satu Virtanen ihastui Budapestin valoihin.

Satu Virtanen ihastui Budapestin valoihin.

Akaan kaupunginkirjastossa Toijalassa on helmikuun ajan esillä Eurooppa-aiheinen myyntinäyttely. Urjalasta kotoisin oleva, nykyään Tampereella asuva Satu Virtanen kiersi Eurooppaa kaksi vuotta sitten kamera mukanaan. Hän teetti parhaista kuvista canvas-tauluja ja päätti perustaa ensimmäisen taidenäyttelynsä, joka oli ensin Urjalassa ja saapui nyt Akaaseen.

– Olen harrastanut valokuvausta 13-vuotiaasta asti. Perhe ja ystävät ovat kannustaneet minua pitämään näyttelyitä, mutta olen ehkä vähän vähätellyt omaa osaamistani. Sain Urjalasta paljon positiivista palautetta töistäni, Virtanen hymyilee.

Hän innostui valokuvauksesta haluttuaan ikuistaa maalaismaisemien upeita auringonlaskuja. Virtanen opetteli itsekseen ensin filmikuvauksen ja sittemmin digikuvauksen salat. Hän kuvaa paljon luontoa. Euroopan-reissulla naista kiehtoi etenkin eri maiden arkkitehtuuri.

– Suomessa ei ole värikkäitä ja koristeellisia taloja kylki kyljessä kuten monessa muussa maassa. Meidän arkkitehtuurimme on aika karsittua.

Tunnelmallista yökuvausta

Aina uuteen maahan saavuttuaan Satu Virtanen vaikuttui näkemästään. Parhaiten matkalta jäi kuitenkin mieleen Budapest, jossa hän pääsi pienlentokoneen kyytiin näkemään ja kuvaamaan kaupunkia lintuperspektiivistä.

Erityisesti valokuvaajaa kiehtoo ikuistaa näkymiä iltaisin ja öisin, kun kaupunkien valot tuovat kuviin oman tunnelmansa.

Valokuvaaminen ei liity monenlaisia töitä tehneen Virtasen ammattiin, mutta ei ole täysin pois suljettua, etteikö näin voisi olla tulevaisuudessa. Muutoin itseoppinut valokuvaaja kävi studiokuvauskurssin, ja hänelle on tulossa oma kotistudio.

Näyttelyssä on esillä myös muutama lähikuva Suomen luonnosta.

– Pidän sinisestä väristä, joten olen ihastunut näihin kastekuviin.

Monitaitoinen nainen on kirjoittanut myös runoja 13-vuotiaasta asti, ja niihinkin pääsee tutustumaan näyttelyssä.

Eurooppa-näyttely on esillä kirjaston aukioloaikoina helmikuun loppuun asti. Viialan kirjastoon Vilkkuun se tulee toukokuuksi.

Luonnon taidetta.

Luonnon taidetta.

Pyöreä torni Kööpenhaminassa.

Pyöreä torni Kööpenhaminassa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?